El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha defensat l’avantprojecte de decret de menjadors escolars que el Departament està elaborant, remarcant el caràcter educatiu d’aquest servei: “Ha canviat el concepte de menjador com element educatiu clau, que abans no s’hi considerava”. Així ho ha afirmat Bargalló aquest matí durat una intervenció al Parlament.
 
El titular d’Ensenyament ha recordat que l’anterior decret de menjador és vigent des de fa més de 20 anys i no dona resposta a les necessitats actuals: “Està en fase de primer avantprojecte i el fem perquè és urgent, perquè el decret actual és de 1996, d’abans de la Llei d’educació de Catalunya, i cal que el decret s’adeqüi a la LEC”.
 
Josep Bargalló ha recordat que l’existència d’una directiva europea sobre contractació pública ha fet necessari que el decret establís el fet que només les administracions públiques puguin contractar el servei de menjador. Però ha assegurat el paper de les famílies en el procés, així com la contractació atenent a criteris únicament de qualitat. El decret, ha insistit, “vol aturar processos que estaven aplicant-se amb una manca de seguretat jurídica per qui els aplicava”.
 
El conseller ha reiterat que “fem un nou decret per donar major qualitat educativa de l’espai de menjador, per tal que estigui inserit en el projecte educatiu de centre. Ho fem perquè les famílies puguin formar part del servei, i per potenciar la qualitat alimentària, amb productes ecològics i de temporada”. Josep Bargalló també ha avançat que estudiarà la problemàtica de la continuïtat dels menjadors escolars a l’educació secundària.
 
 
 
24 d’octubre de 2018