fotografia petita
El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha sol·licitat al Consell Escolar de Catalunya la elaboració d’un informe sobre les bones pràctiques dels centres en l’ús del mòbil a l’aula. El conseller ho ha anunciat aquesta tarda durant la celebració del Ple del Consell Escolar.
 
Amb aquest encàrrec, Ensenyament vol disposar d’un informe marc que ressituï en el context actual l’ús educatiu que es fa de les tecnologies mòbils en els centres educatius de Catalunya. La informació vol tenir en compte les implicacions de la tecnologia mòbil per l’ensenyament i  aprenentatge, l’adquisició de la competència digital d’estudiants i professors, així com el seu paper en la transformació dels centres educatius en entorns d’aprenentatge del segle XXI.
 
El conseller Bargalló ha avançat que “volem que el curs vinent sigui el curs d’un pas endavant en l’ús de tecnologies mòbils com a eina educativa i com eina de millora de sistema, i això vol dir adequar-ne l’ús a realitat de cadascuna de les escoles”. En el mateix sentit, ha destacat que “es tracta que cada centre entengui en el seu projecte educatiu que l’ús de la tecnologia mòbil el pot ajudar i que cada centre es plantegi com a través de la tecnologia mòbil pot fer avanços a la seva escola”. Per això, ha afirmat que “si el proper any hi ha pressupostos, hi haurà nous recursos per a l’ús didàctic de les tecnologies mòbils”.
                                                                                                   
L’informe sol·licitat té per objectiu detectar i visibilitzar aquelles pràctiques innovadores i d’èxit que es puguin traslladar a diferents contextos educatius, i que al mateix temps assegurin l’equitat i l’ èxit de tots els alumnes.
 
Cal recordar que un dels objectius del Departament d’Ensenyament per als propers anys és impulsar la recerca i la cultura digital com peces clau i vertebradores de la transformació educativa.
 
 
30 d’octubre de 2018