La secretaria d’Universitats i Recerca dóna compliment al compromís que va adquirir fa 15 dies amb el CEUCAT per prorrogar un any més la bonificació a què es podien acollir els estudiants d’Enginyeria, tal i com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
 
Amb la finalitat de revertir la situació generada per l’eliminació de la reducció del preu del crèdit de les Enginyeries a les beques Equitat, des de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) es procedirà ara a introduir una esmena en la convocatòria de les beques perquè els estudiants afectats se’n puguin seguir beneficiant. Concretament, s’introdueix com a punt 4.2 de la base del procediment per l’obtenció de la beca Equitat, el següent apartat:
 
4.2 Per a l’estudiantat d’enginyeria que sol·liciti una beca Equitat, compleixi els requisits que preveu la base 2  d’aquesta modalitat  i  els estudis del qual hagin quedat afectats, en el curs acadèmic 2013-2014, pel canvi de nivell del B al C de coeficient d’estructura docent, les universitats aplicaran una reducció de 3,76 (tres amb setanta-sis) euros per crèdit matriculat per primera vegada, abans d’aplicar el percentatge de minoració corresponent.
 
Tenint en compte que la modificació de la convocatòria és posterior al tancament del termini de presentació de sol·licituds, que va finalitzar el passat 15 d’octubre, es tindran en compte dues casuístiques diferents.
 
1-    Els estudiants d’Enginyeria que van presentar una sol·licitud de beca Equitat dins el termini corresponent tindran d’ofici reconegut el dret a la bonificació quan surti publicada la primera resolució, prevista per al desembre. Per tant, no cal en aquest cas que els estudiants facin cap tràmit addicional.
 
2-    Els estudiants que s’haguessin pogut acollir a la reducció i no ho van presentar cap sol·licitud dins del termini, per tal de no lesionar els drets d’aquest col·lectiu, podran presentar igualment les seves peticions quan s’obri el termini extraordinari de la convocatòria, previst per al febrer. 
 
Tal i com va subratllar durant l’anunci de la mesura el director general d’Universitats, Josep Pallarès, aquesta moratòria s’emmarca dins de “la voluntat del Govern, expressada des de l’inici d’aquesta legislatura, d'anar cap a una rebaixa dels preus públics i una millora dels ajuts i beques, en funció de la disponibilitat pressupostària”.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 313