El president Torra ha visita l'empresa Tirgi (Foto: Jordi Bedmar)
El president Torra ha visitat l'empresa Tirgi (Foto: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquesta tarda que el Govern de Catalunya "té una prioritat molt clara, que tothom tingui l'oportunitat de tirar endavant el seu projecte de vida i el seu projecte  professional de manera autònoma". "Tenir feina és un dret, que ens iguala, ens cohesiona i  ens fa poble", ha afirmat després d'inaugurar aquesta tarda a Riudellots de la Selva el Centre Especial de Treball (CET) de TIRGI, una empresa privada d’iniciativa social que des de fa dues dècades es dedica a la gestió integral de residus.
 
Quim Torra ha assegurat que "hem de ser capaços que les persones tinguin les mateixes oportunitats" i per aconseguir-ho, ha dit, el Govern aprovarà el Pacte Nacional per a les persones amb discapacitat. "No volem banderes ni himes", ha dit, "sinó que el país avanci, que tingui una sanitat millor, una educació millor, millors infraestructures i més oportunitats laborals per tothom". A l'acte també hi ha intervingut el director del centre, Joan Jordi Quintana, i l'alcaldessa de Riudeullots de la Selva, Montserrat Roura. 
 
 
25 nous llocs de treball
L’empresa, que va iniciar la seva activitat fa gairebé 20 anys, compta amb centres de treball en diferents punts de les comarques de Girona i dona feina a persones amb discapacitat física, sensorial i intel·lectual o amb trastorns mentals. En total té 160 treballadors, 74 dels quals presenten necessitats especials. Amb la posada en marxa del centre de Riudellots de la Selva, es crearan 25 nous llocs de treball, 18 dels quals els ocuparan persones amb discapacitat física, sensorial, intel·lectual o malaltia mental de severa intensitat. La planta s’ha ubicat al polígon industrial de Riudellots de la Selva. Té una superfície de 3.200 metres quadrats i una capacitat per gestionar 40.000 tones l’any de paper i cartró.