• També s’impulsarà un segell d’empresa social, basat en els principis de l’economia social.
  • El text de la normativa es començarà a treballar sobre la base d’una proposta impulsada per la Confederació, amb la col·laboració de la Taula del Tercer Sector.
Foto
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies impulsarà una Llei de la concertació social. Ho ha anunciat el conseller Chakir el Homrani durant la cloenda del VI Congrés del Tercer Sector Social. “El nostre objectiu amb aqueta nova llei és clarificar, harmonitzar i establir un marc normatiu sòlid per a la concertació social a Catalunya”, ha afirmat el conseller.
 
El Homrani ha explicat que la nova normativa reforçarà la creació d’un model que “promocioni la qualitat del servei, la professionalitat i la proximitat i que eviti l’especulació en l’atenció de les persones”. El conseller ha recordat que “a Catalunya la col·laboració entre les entitats socials i l’Administració ha permès desenvolupar una xarxa pública de serveis socials especialitzats de primera magnitud i aquesta nova normativa permetrà una major transparència en la gestió i una regulació més clara i harmònica de la concertació”.
 
La futura llei es començarà a treballar sobre la base de la proposta que en aquesta qüestió ja han fet la Confederació i la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. “Per tant, iniciarem el treball per redactar una avantprojecte de la llei de l’acció concertada sobre la base de la vostra proposta perquè entri el més aviat possible al Parlament”, ha anunciat el conseller El Homrani durant la cloenda del Congrés.
 
D’altra banda, el conseller també ha explicat que per reforçar el model de concertació i aprofundir en el model centrat en la persona, la comunitat i el benefici social s’impulsarà un segell d’empresa social  amb l’objectiu d’estendre els principis de l’economia social i del tercer sector i fomentar la naturalesa social de l’activitat econòmica inherent a la provisió dels serveis socials. “Volem propiciar models no mercantilitzats al servei de les persones, basats en la participació, la cooperació, la democràcia econòmica, la limitació en la distribució de beneficis, la qualitat i el treball digne, la sostenibilitat, l’arrelament territorial i la vocació comunitària”, ha dit El Homrani.
 
Amb aquesta nova llei, juntament amb la nova Llei de contractes de servei a les persones, quedaria regulat definitivament el marc català de la contractació pública de serveis socials i de serveis a les persones.

1  

Imatges

El conseller El Homrani durant la seva intervenció al Congrés

El conseller El Homrani durant la seva intervenció al Congrés 372