• El cap de l’Executiu ha inaugurat l’exposició Crític Gasch, que es podrà visitar a la Biblioteca de Catalunya fins al 31 de gener de l’any vinent
El president, en un moment de la visita a l'exposició. Autor: Jordi Bedmar
El president, en un moment de la visita a l'exposició. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha inaugurat aquest migdia, a la Biblioteca de Catalunya, l’exposició Crític Gasch, dedicada al crític d’art Sebastià Gasch i Carreras (Barcelona, 1897-1980), a qui ha definit com “un home d’una curiositat infinita, a qui interessava tot”.
 
Durant la seva intervenció en l’acte, després de visitar la mostra, el cap de l’Executiu ha subratllat la importància de conservar la memòria històrica i ha agraït a la família Gasch que hagi donat la documentació del crític d’art a la Biblioteca de Catalunya. “Aquesta donació ajudarà a molts historiadors del país”, ha destacat.
 
En aquest sentit, ha posat en relleu que la Biblioteca de Catalunya és una “biblioteca nacional excel·lent”, que “conserva uns fons magnífics” i ha animat “tothom que tingui papers d’interès a casa que els porti a una institució que els vetlli, amb les clàusules que considerin, perquè així, entre tots, ajudem a conservar la memòria del país”.
 
L’exposició, comissariada per Anna Gudayol i Jaume Clarà, mostra una selecció dels documents que va donar la família de Sebastià Gasch a la Biblioteca de Catalunya: multitud d’articles periodístics, cartes rebudes, programes d’exposicions, de circ, de flamenc, de dansa i d’espectacles de tota mena, anotacions manuscrites i fotografies, que exemplifiquen la varietat d’interessos i de relacions d’un periodista que va saber retratar amb les seves crítiques la societat del seu temps.
 
En l'acte també han intervingut la directora de la Biblioteca de Catalunya, Eugènia Serra, i la néta del crític d'art Laia Gasch.

1  

Imatges

El president, en un moment de la visita a l'exposició

El president, en un moment de la visita a l'exposició 1001