·         La consellera de la Presidència demana situar el tema de la violència masclista cada dia a l'agenda mediàtica, a l'agenda política i  l'agenda social per tal d'aconseguir “que cada dia sigui un 25 de novembre més, fins que no calgui tornar reivindicar-lo mai més”
 
·         La portaveu del Govern ha fet aquestes declaracions durant l’acte institucional amb motiu Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones que s’ha celebrat a la plaça de Sant Jaume
Elsa Artadi
“Un altre dia aquí, un altre 25 de novembre aquí per reivindicar el dret que tenim les dones de viure en llibertat, de viure sense violències, de viure sense coaccions, sense amenaces i sense por”, amb aquestes paraules ha volgut manifestar la consellera de la Presidència la necessitat de “seguir posant el focus” en la situació de “vulneració de drets humans” que parteixen les dones cada dia.
 
Conscient de la necessitat de donar visibilitat i denunciar el problema de la violència envers les dones, Artadi ha insistit en la necessitat d’aconseguir que  “cada dia sigui un 25 de novembre més, fins que no calgui tornar a ser aquí per reivindicar-lo”. Segons Artadi cal aconseguir posar aquest tema cada dia a l'agenda mediàtica, política i  social perquè “les víctimes de violència masclista ho som totes i hem de dir prou a viure o a tenir por, a patir aquesta por quotidiana”.
 
La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha assistit aquets matí a l’acte institucional del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones que s’ha celebrat a la plaça de Sant Jaume i que ha comptat també amb la presència del  consellers Miquel Buch i Chakir el Homrani, la consellera Laura Borràs, el president del Parlament, Roger Torrent i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, entre d’altres.
 
La portaveu del Govern s’ha mostrat especialment crítica amb el paper la justícia, que representa, al seu parer, un altre tipus de violència, el de la “violència institucional”. En aquets sentit  ha exclamat que cal “dir prou a una justícia que banalitza la violència contra les dones”, i que amb les seves sentències propicia “aquesta sensació d'impunitat que tenen alguns quan fan mal a les dones”.
 
La consellera ha recordat que el Govern està impulsant un Pacte Nacional contra la violència masclista que entre altres objectiu pretén anar més enllà de l’actual llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, de la qual enguany se celebren els deu anys de la seva aprovació.  Tot i que “és una llei bona  i és pionera, hem aconseguir anar més enllà”. Per exemple, es vol aprofundir d’una manera especial en aquesta “violència institucional” que provoca la “doble victimització” que pateixen les dones un cop ja han sigut víctimes i han denunciat la violència masclista, i que s’ha pogut comprovar aquesta setmana amb dues decisions de la “injustícia espanyola”, la de Lleida i la de Navarra, que Artadi ha qualificat d’“obscenes”.
 
“Hem de dir prou a tot això. Estem en un moment que s'han fet passes endavant, estem en un moment que s'ha començat a tenir una sensibilització més generalitzada a la societat i hem de fer les darreres passes per realment poder viure amb llibertat i plenitud de drets”, ha conclòs.

2  

Imatges

Foto de l'acte

Foto de l'acte 119

Foto de l'acte

Foto de l'acte 95