Violència masclista

La lluita contra la violència masclista, una prioritat del Govern de la Generalitat

query_builder   26 novembre 2018 08:00

event_note Nota de premsa

La lluita contra la violència masclista, una prioritat del Govern de la Generalitat

  • Eines essencials com la Línia 900 900 120 d'atenció a dones ens ajuden a conèixer la realitat de la violència masclista a Catalunya
 
La Línia 900 900 120 d’atenció a les dones en situació de violència masclista ha rebut entre els mesos de gener i octubre d’enguany un total de 7.808 trucades que representen 781 al mes de mitjana. El telèfon 900 900 120 és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia.
 
Tipologia des les trucades:
 
·         el 99,4% es refereixen a situacions de violència masclista psicològica.
 
·         el 38,6% es  refereixen a  violència masclista física.
 
·         l’ 11% es refereixen a violència masclista econòmica.
 
·         El 3,7% es refereixen a violència sexual i abusos sexuals. 
 
Les dades d’aquest servei son algunes de les que l’Institut Català de les Dones (ICD) divulga a partir d’ara a través del Dossier estadístic Violència Masclista 2018 que elabora l’Observatori de la Igualtat de Gènere amb les dades oficials.
 
L’objectiu del Dossier és impulsar un millor coneixement de la realitat de la violència masclista a Catalunya i facilitar un abordatge més acurat.
 
 
Campanya contra les violències sexuals
 
Amb motiu de la commemoració del Dia internacional, el 25 de novembre, per a l’eliminació de la violència envers les dones, l’ICD ha divulgat la campanya de sensibilització  “Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor” per reivindicar el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat.
 
Les violències sexuals són un tipus de violència masclista que utilitzen el sexe com a forma de control i dominació de les dones. Cal tenir present que en tots els casos l’únic responsable és l’agressor, no la víctima, i que en qualsevol relació afectiva sexual només un sí és un sí.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined