• El conseller d’Educació ho ha assegurat aquest matí durant la sessió de control al Parlament, on ha destacat però que, “per començar a desplegar-lo, ens cal un nou pressupost”
 
Parlament
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha assegurat que “estem absolutament compromesos a desenvolupar el decret d’escola inclusiva”. Ha afegit que “malgrat les dificultats pressupostàries s’han incrementat recursos, però són insuficients” i que, “per començar a desplegar-lo, ens cal un nou pressupost”. El conseller d’Educació ha fet aquestes declaracions avui al matí durant la sessió de control al Parlament de Catalunya.
 
El titular d’Educació ha destacat que “hem de treballar per una escola inclusiva que pugui donar resposta als alumnes amb necessitats educatives específiques, un col·lectiu aproximat de 9.500 alumnes”. En aquest sentit, Bargalló ha manifestat que “les dificultats individuals formen part de la societat i, per tant, de la realitat de la mateixa aula”.
 
Josep Bargalló ha recordat que fa poc més d’un any –a l’octubre de 2017- que es va aprovar el decret d’escola inclusiva, “un decret molt esperat i amb molt de consens”. I que el Departament ha fet un “esforç important en el seu desplegament” tant pel que fa suports addicional  i intensius com en la formació permanent del professorat i dels serveis educatius, tot i que “no l’hem pogut desplegar tal com voldríem, en gran part a conseqüència de la pròrroga pressupostària”.
 
Pel que fa a mesures concretes, ha exposat que aquest curs 2018-2019 s’han incrementat 41 unitats de SIEI (Suport Intensiu a l’Escolarització Inclusiva) en centres públics i 10 unitats en centres concertats, i 7 unitats d’AIS (Aules Integrals de Suport) en centres públics i 2 en concertats. “L’escola inclusiva és un dels reptes més importants que tenim com a país. És un compromís del Govern. Un dels objectius que ens hem fixat”, ha refermat Bargalló.
 
 
12 de desembre de 2018
 
 

1  

Imatges

HC BARGALLÓ

HC BARGALLÓ 266