• La col·laboració es farà mitjançant l’agència neerlandesa de desenvolupament econòmic Brainport Development que impulsa projectes regionals a escala nacional i internacional
  • Estudiants de la Universitat de Girona (UdG) i la Universitat de Vic-Central de Catalunya (UVic-UCC) ja hi han realitzat les primeres pràctiques
Brainport
El Govern, mitjançant la secretaria d’Universitats i Recerca, ha signat avui un conveni de col·laboració amb l’agència de desenvolupament econòmic Brainport Development per facilitar pràctiques d’estudiants d’universitats de Catalunya a empreses de l’àmbit de les tecnologies a la regió de Brainport Eindhoven, als Països Baixos.
 
La regió de Brainport Eindhoven és un pilar essencial de l’economia neerlandesa, puntera en els sectors de sistemes i materials d’alta tecnologia, tecnologia alimentària, automoció i disseny. Per la seva banda, Brainport Development és l’agència governamental que impulsa i desenvolupa projectes en aquesta regió, a escala nacional i internacional, orientant empreses, institucions educatives i governs.
 
Aquesta col·laboració és fruit dels contactes que ara fa un any Brainport Development va mantenir amb diverses universitats catalanes per presentar el seu projecte. Arran d’aquests contactes, estudiants de dues universitats, la Universitat de Girona (UdG) i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), ja hi han realitzat pràctiques en aquest darrer any.     
 
L’objectiu del conveni que s’ha signat avui és ampliar i estendre el marc de col·laboració a totes les universitats de Catalunya per tal que puguin oferir als seus estudiants aquestes pràctiques. La secretaria d’Universitats i Recerca, mitjançant el Consell Interuniversitari de Catalunya, coordinarà la interlocució i les pràctiques, actuant com a punt de contacte entre les universitats i l’agència neerlandesa.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 223