• El cap de l’Executiu ha encapçalat l’acte de cloenda de Manresa Capital Cultural 2018
  • Quim Torra ha insistit que “en aquest país no hi ha un problema de violència o de convivència, sinó de democràcia, de respecte als drets humans i de defensa de les llibertats”
El president Torra, durant la seva intervenció en l'acte. Autor: Rubén Moreno
El president Torra, durant la seva intervenció en l'acte. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha subratllat aquest vespre, durant l’acte de cloenda de Manresa Capital Cultural 2018, la importància de la cultura com a “eina de transformació social, cohesionadora”. “Com més cultura, més democràcia, com menys cultura més populisme”, ha sentenciat.
 
Durant l’acte de cloenda, que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Manresa, el cap de l’Executiu ha insistit que “volem bastir l’edifici de la República d’aquest país amb llibertat, cultura i talent”. I ha assenyalat que la capitalitat cultural de Manresa ha estat un exemple d’aquests valors, per la qual cosa ha expressat el seu agraïment per la tasca feta al llarg d’aquest any.
 
El president Torra també ha posat en relleu durant la seva intervenció la necessitat d’establir “ponts de diàleg sincer sobre els grans problemes polítics que té aquest país”. I ha recordat que a la societat catalana “hi ha tres grans consensos: que la monarquia ja no es considera com a  institució pròpia; que no es poden aplicar polítiques de repressió a polítics demòcrates en ple segle XXI, i que això ho hem de resoldre autodeterminant-nos”.
 
En aquesta línia, Quim Torra, ha insistit que “en aquest país no hi ha un problema de violència o de convivència, sinó de democràcia, de respecte als drets humans i de defensa de les llibertats”. “Aquest és el gran problema i tots estem condemnats a entendre’ns per resoldre-ho”, ha conclòs.
 
“Parlem-ne, dialoguem-ne, trobem una sortida i fem-ho sense por”, ha afegit el president, qui ha fet notar que “la gran lliçó dels companys a l’exili o a la presó és que han perdut la por; per tant, no la tinguem nosaltres. No tinguem por de ser lliures”. Quim Torra ha tingut un record per als exiliats i als presos polítics, en especial als que estan en vaga de fam i ha mostrat el seu suport a la família de Jordi Turull, qui va ser traslladat ahir a la infermeria del centre penitenciari. “Estem al seu costat i mani no els deixarem sols”, ha remarcat.
 

1  

Imatges

El president durant el discurs

El president durant el discurs 455