·        El cap del Govern, acompanyat de la consellera de Cultura, ha clos aquest vespre l’Any Fabra, al Teatre Nacional de Catalunya
 
·        Més de 700 activitats a tot Catalunya s’han programat durant el 2018 per homenatjar la figura d’aquest lingüista i gramàtic
Cloenda Any Fabra
El president Torra aquest vespre durant la cloenda de l'Any Fabra. Autor: Rubén Moreno
 
El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera de Cultura, Laura Borràs, ha clos aquest vespre, al Teatre Nacional de Catalunya, la commemoració de l’Any Fabra. Durant l’any 2018 s’ha homenatjat la figura d’aquest lingüista i gramàtic, que “es va adonar que la llengua va lligada a la sort del país”,  ha ressaltat el cap del Govern, i s’ha descobert també la vessant menys coneguda de Pompeu Fabra “com a ciutadà compromès amb el seu país”.
 
Per a Quim Torra, commemoracions com aquestes “diuen molt d’un país, ja que posa la cultura en el centre de la seva vida, i sap que a més cultura, més democràcia, i que a menys cultura, més populisme”. I ha insistit “si volem construir aquell país que somiem, és absolutament fonamental posar la cultura en el centre de les nostres vides, com una eina de cohesió social, com una eina que ens fa poble”.
 
El Govern va acordar commemorar enguany l’Any Fabra per celebrar els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana. Amb aquest objectiu, durant el 2018 s’han programat unes 700 activitats a tot Catalunya.