TES

Calvet: "La indústria del Camp de Tarragona ha estat pionera en la reutilització de l'aigua i volem estendre aquest model a altres llocs del territori"

query_builder   3 gener 2019 14:59

event_note Nota de premsa

Calvet: "La indústria del Camp de Tarragona ha estat pionera en la reutilització de l'aigua i volem estendre aquest model a altres llocs del territori"

  • El conseller de Territori i Sostenibiltat presenta l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, com a nova presidenta del Consorci d’Aigües de Tarragona
  • Calvet anuncia un acord amb l’Ajuntament per fer una diagnosi del nucli històric de Tortosa i continuar reformant-lo “amb la volutat que aquest patrimoni que tenim a la capital de les Terres de l’Ebre pugui lluir amb tot el seu esplendor”
TES
Calvet, amb l'alcaldessa de Tortosa i nova presidenta del CAT, Meritxell Roigé, durant la visita a les instal·lacions del consorci, aquest matí.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha destacat avui que l’estructura industrial del camp de Tarragona “ha estat pionera a tot el país en temes de reutilització d’aigua i volem estendre aquest model a altres llocs del territori, com pot ser a l’àrea metropolitana de Barcelona a través del transvassament del Ter i del Llobregat”. “Aquesta política de reutilització de l’aigua és positiva perquè és economia circular, és estar d’acord amb directives europees i fer del nostre país un país més sostenible”, ha reblat. Calvet ha fet aquestes declaracions a Tortosa, on s’ha reunit amb l’alcaldessa, Meritxell Roigé, i l’ha presentat com a nova presidenta del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT).
 
El titular de Territori i Sostenibilitat ha posat en valor, precisament, el fet que el CAT, que aquest 2019 farà 30 anys de la seva creació “i que és una estructura essencial per a la demarcació de Tarragona”, torni a tenir una presidència de les Terres de l’Ebre ara amb Roigé. “Com a Govern aquest fet és important”, ha recalcat. I aquesta presidència des del territori “ens ha de portar a una estructura de governença del CAT més vinculada a l’actiu del riu”, ha valorat. Calvet ha exposat que actualment el 85% de les necessitats d’aigua de la demarcació de Tarragona, tant pel que fa a usos residencials com industrials, estan servides pel transvassament del CAT.
 
Revitalitzar el nucli històric de Tortosa
 
El conseller Calvet també ha anunciat un acord de col.laboració amb l’Ajuntament de Tortosa per revitalitzar el nucli històric. “Volem donar continuïtat al que en el seu moment va ser una aposta molt important del Govern de la Generalitat, que és tot el pla de remodelació del centre a través de la Llei de barris”, ha dit. “Aquell pla –ha exposat– va culminar amb una inversió important però hem de continuar posant el nucli històric al dia. Iniciarem una línia de col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, per tal de fer una diagnonsi de l’estructura de la propietat del centre de la ciutat, per poder intervenir en les Inspeccions Tècniques dels Edificis i en el que podrien ser possibles adquisicions i enderrocs d’edificis”. “Tenim la voluntat que aquest patrimoni que tenim a la capital de les Terres de l’Ebre pugui lluir amb tot el seu esplendor”, ha manifestat.
 
Calvet ha anunciat que aquest mes de gener es farà una primera reunió tècnica entre l’Agència de l’Habitatge i els serveis tècnics de l’Ajuntament de Tortosa per fer una primera avaluació de necessitats a tot el nucli històric. “I a partir d’aquesta diagnosi veurem quins recursos hi hem de posar”, ha dit.  “La voluntat fer aquesta intervenció i seguir la línia engegada, a banda de la Llei de barris, en actuacions urbanístiques puntuals com la nova façana de la Catedral fins al riu; hem de donar-li continuïtat perquè el centre de Tortosa sigui un centre viu”.
 
Reunió per l’abocador de Riba-roja
 
El conseller també s’ha referit a la inquietud que s’ha generat al territori per la implantació d’abocador de residus a Riba-roja, un projecte de l’any 2008 “que ha seguit amb normalitat totes les tramitacions burocràtiques i administratives que necessita un projecte d’aquestes característiques, és a dir, tant ambientals com urbanístiques i els convenis entre l’empresa promotora i l’Ajuntament. S’ha fet amb informacions públiques que no han tingut al·legacions de pes però quan el projecte s’ha trobat en la fase d’implantació, en fase de llicència municipal, ara sembla que s’ha aixecat l’alarma al territori i nosaltres ens hem determinat a fer una reunió entre les autoritats locals de la Ribera d’Ebre i Riba-roja, l’autoritat ambiental, a través de l’Agència de Residus de Catalunya, i l’empresa promotora”, ha explicat.
 
“El projecte ha passat totes les informacions públiques amb total transparència però ara s’ha creat una alarma i nosaltres estem obligats a atendre aquesta inquietud del territori. Ens reunirem al llarg del mes de gener per veure si cal un replantejament o una reformulació o una actualització del projecte”, ha explicat Calvet.

1  

Imatges

Foto

Foto 263

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 178

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined