_

L'Enquesta de salut de Catalunya (ESCA) incorpora per primera vegada la identitat de gènere

query_builder   10 gener 2019 14:07

event_note Nota de premsa

L'Enquesta de salut de Catalunya (ESCA) incorpora per primera vegada la identitat de gènere

  • L'Enquesta de salut de Catalunya (ESCA) del primer semestre del 2019 recull la identitat de gènere amb tres opcions de resposta: home, dona i no binària
  • L’ESCA té per objectiu conèixer els determinants de la salut, la percepció dels catalans sobre la seva pròpia salut, els hàbits  de vida i la utilització dels serveis sanitaris
_
Per primer cop, l'Enquesta de salut de Catalunya (ESCA) 2019  inclou, a més de la pregunta sobre el sexe biològic, una nova pregunta sobre la identitat de gènere, que ofereix tres opcions de resposta: home, dona i no binària. L’enquesta té en compte, doncs, totes aquelles persones amb identitats transgènere.
 
L’objectiu de la mostra és conèixer els determinants de la salut, la percepció sobre la pròpia salut, els hàbits i estils de vida de vida, i la utilització dels serveis sanitaris. Al llarg del primer semestre s’entrevistaran fins a 2.500 persones de tot Catalunya, i, posteriorment, en una segona onada que s’allargarà fins al desembre de 2019, 2.500 més, totes elles, persones representatives de la població catalana no institucionalitzada.
 
Un equip d’enquestadors de l’empresa IPSOS, acreditats amb una credencial del Departament de Salut, es desplacen al domicili de les persones seleccionades per entrevistar-les.
 
La selecció de les persones entrevistades es fa mitjançant una mostra generada aleatòriament per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) a partir del Registre de població. Les persones seleccionades com a titular reben una carta que les informa dels objectius de l’enquesta, del seu caràcter oficial i de la necessitat de la seva col·laboració.
 
La informació que recull l’ESCA és molt valuosa ja que és facilitada directament per la població catalana, i és fonamental per establir polítiques públiques i accions en matèria de planificació sanitària, en identificar les necessitats i posar en marxa actuacions per millorar l’estat de salut i la qualitat de vida de les persones. Anualment es publiquen els resultats actualitzats.
 
En cas de tenir alguna consulta relativa al treball de camp de l’ESCA, el 061 CatSalut Respon és el telèfon de referència.
 
El Departament de Salut agraeix la col·laboració de totes les persones entrevistades.
 
L’enllaç al Web del Departament de Salut: conté:
  • La informació general sobre l’Enquesta de salut de Catalunya (ESCA)
  • Les indicacions relatives a la carta que rep la població seleccionada i al desenvolupament de l’entrevista.
  • La carta informativa adreçada a la població seleccionada per contestar l’enquesta.
  • La relació de municipis on es faran enquestes durant el primer semestre de l’any 2019.
  • El contingut dels qüestionaris de l’ESCA.
  • Els resultats d’edicions anteriors de l’ESCA.
 
L’ESCA és una activitat de caràcter oficial prevista en el Pla estadístic de Catalunya vigent, la qual cosa comporta una garantia de confidencialitat de les dades, que es troben emparades pel secret estadístic (Llei 23/1998, de 30 de desembre, d’estadística de Catalunya).
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined