La Generalitat de Catalunya ha emprès diverses accions davant el presumpte maltractament greu a un infant. El nadó es troba actualment ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.
En el seu ingrés a l’Hospital Vall d’Hebron els professionals del centre van activar immediatament el Protocol marc d’actuacions contra el maltractament a infants i adolescents de Catalunya alertant a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i al jutjat de guàrdia. El Departament de Salut, a través de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària, ha obert aquesta setmana un expedient per tal d’investigar l’assistència prèvia que ha rebut el nadó a diferents centres en les darreres setmanes.
Al seu torn, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la DGAIA,  ha iniciat les mesures de protecció necessàries, obrint un expedient de desemparament  i assumint la tutela de l’infant. Així mateix, Afers Socials està analitzant l’actuació dels serveis socials municipals. D’altra banda, la conselleria s’ha personat com a acusació particular en el cas en defensa dels drets de l’infant.