condol

El Govern condemna el feminicidi d'una jove a Reus presumptament víctima de la violència masclista

query_builder   31 gener 2019 12:36

event_note Nota de premsa

El Govern condemna el feminicidi d'una jove a Reus presumptament víctima de la violència masclista

Demà a les 12 del migdia es farà un minut de silenci en senyal de dol davant la seu a Barcelona de l’Institut Català de les Dones i la seu de la Delegació territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona
 
El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi d’una jove a Reus (Baix Camp), presumptament a mans de la seva parella, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha lamentat els fets i ha reiterat el compromís del Govern de la Generalitat de Catalunya en l’erradicació de la violència masclista, així com la determinació de continuar treballant en la millora dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista i els seus infants.
 
Demà a les 12 del migdia es faran minuts de silenci en senyal de dol davant la seu a Barcelona de l’Institut Català de les Dones (Pl. Pere Coromines 1) i la Seu de la Delegació territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona (C. Sant Francesc 3 )
 
La presidenta de l’ICD ha subratllat que “tots els agents socials han de prioritzar en les seves agendes d’actuació les mesures per avançar en la igualtat efectiva de dones i homes. Només si avancem en igualtat avançarem en l’eliminació de les causes de la violència masclista”.
 
Balada  ha destacat que la commoció que ens produeixen els assassinats masclistes ha d’impulsar una reflexió sobre tot allò que sustenta i permet la violència dels homes vers les dones”.

L’ICD ha activat el Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista per oferir assistència psicològica immediata i especialitzada a les persones de l’entorn de la víctima. L’objectiu de la intervenció és alleugerir el dolor i el patiment i facilitar el procés de reparació de les conseqüències traumàtiques. El servei també ofereix intervencions a nivell comunitari.
 
L’ICD posa a disposició el servei especialitzat 900 900 120 per a l’atenció de les dones que travessen situacions de violència masclista. És un servei confidencial i permanent, les 24 hores de tots els dies l’any. Les dones que ho necessitin també poden adreçar-se a algun dels serveis de proximitat de la  xarxa serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD). Aquests 102 serveis local ubicats en poblacions de més de 20 mil habitants compten amb el suport de l’ICD.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined