• Josep Bargalló ha visitat l’escola rural Marjal, l’Escola Joan Baptista i l’Institut Sòl-de-Riu, que celebra el 25è aniversari
F
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat diferents centres educatius de les Terres de l’Ebre. Així, el conseller i l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, han visitat l’Escola Marjal, que forma part de la Zona Escolar Rural (ZER) Mediterrània. El conseller ha declarat que : "Els divendres els dediquem a conèixer escoles del territori i ja portem moltes escoles i molts instituts, i aquí a Alcanar faig l’escola número 100. I sempre es tracta del mateix, de conèixer la realitat de l’escola, de saber quin projecte educatiu es fa, quins anhels tenen i també quins problemes tenen, perquè en totes les escoles hi ha una manca de recursos materials o personals, entre d’altres".
 
L’Escola Marjal és una escola cíclica –la cíclica o bé no té tots els nivells o bé té pocs alumnes en algun nivell-. El curs 2018-19 té 6 grups i 91 alumnes matriculats. El centre forma part de la ZER Mediterrània juntament amb l’Escola Poblenou -a Poblenou del Delta, Amposta- i l’Escola 16 de Febrer als Muntells -Sant Jaume d’Enveja-. Josep Bargalló ha pogut veure l’aula de primària, ampliada aquest curs escolar. El conseller ha remarcat la voluntat del departament de "conèixer la realitat i posar-nos a treballar amb els ajuntaments que són els que ens han de permetre millorar el sistema educatiu, perquè nosaltres no ho podem fer sense els ajuntaments, i fer-ho a partir de les peticions de les direccions dels centres que són els que saben què s’hi cou i per tant és el resum de la nostra voluntat".
 
Posteriorment, el conseller s’ha traslladat a Alcanar, on l’ha rebut l’alcalde del municipi, Joan Roig. Tots dos han recorregut les instal·lacions de l’Escola Joan Baptista, un centre amb 641 alumnes des de P3 fins a 6è de primària. L’escola, des del curs 2017-2018, forma part de la Xarxa de Competències Bàsiques i del programa innovació pedagògica Generació Plurilingüe (GEP).
 
Per finalitzar, el titular d’Ensenyament s’ha desplaçat a l’Institut Sòl-de-Riu per celebrar els 25è aniversari del centre. Bargalló i l’alcalde han descobert la placa commemorativa dels 25 anys i, després dels parlaments oficials, han assistit a un concert de la coral del centre.
 
L’Institut té matriculats 404 alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius –de la família de manteniment electromecànic-. L’Institut Sòl-de-Riu participa en la Xarxa de Competències Bàsiques, i també desenvolupa un projecte d’inclusió i atenció a la diversitat, consistent en un hort de producció ecològica.