• Josep Bargalló: “Avui és un dia de satisfacció. De satisfacció i de compromís amb la millora de l’educació. I de satisfacció d’oferir un millor servei públic”
f
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, i l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Carmela Fortuny, han inaugurat aquesta tarda el nou edifici de l’Institut Leonardo da Vinci. Bargalló ha destacat que “avui és un dia de satisfacció. De satisfacció i de compromís amb la millora de l’educació. I de satisfacció d’oferir un millor servei públic”.
 
El titular d’Educació ha volgut remarcar la inversió de més de 8 milions d’euros per la construcció de les noves instal·lacions: “És una inversió alta, però serveix perquè l’alumnat es pugui formar millor perquè pugui conviure, perquè pugui aprendre i perquè el professorat pugui fer aprendre i fer conviure a l’alumne. És un lloc extraordinari”.
 
Josep Bargalló ha afirmat que “és la nostra feina treballar per tots i totes, per la igualtat d’oportunitats de tots i totes, per l’equitat, i per donar a tots i totes la possibilitat de ser allò que volen ser. Hem  d’aconseguir que els nostres futurs ciutadans i ciutadanes puguin ser allò que vulguin ser, aquesta és la nostra voluntat i la nostra missió. Per això fem edificis com aquests”.
 
Les instal·lacions ocupen una superfície de més de 6.800 metres quadrats, dividits en un edifici de 3 plantes per a ESO i batxillerat, i dos edificis adjacents. Entre els diferents espais de l’institut, hi ha aules de secundària, aules de batxillerat, taller de tecnologia, aula de música i aula de plàstica. També s’hi ubiquen, en els dos edificis adjacents, una biblioteca, una cafeteria-menjador i un pavelló esportiu.
 
L’Institut Leonardo da Vinci és un centre de 6 línies d’ESO i 4 de batxillerat, que s’ubiquen des d’aquest curs al nou edifici; i alhora disposa de diferents cicles de formació professional –tots ells en modalitat dual- que s’imparteixen a l’antic edifici del centre. En total, hi estudien 891 alumnes.
 
Durant la inauguració, el conseller d’Educació i l’alcaldessa han descobert la placa inaugural, acompanyats de dos alumnes del centre. A continuació, s’han dut a terme els parlaments oficials per part de les autoritats i ha tingut lloc una actuació musical a càrrec de La Coral de l’Institut.
 
 
4 de febrer de 2019
 

1  

Imatges

Fotografia inauguració

Fotografia inauguració 154