• El conseller d’Educació ha declarat que “l’escola és un marc de convivència on no hi pot haver violència de cap mena”
Fotografia
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha declarat que el Departament tindrà una política d’ “absoluta tolerància zero sobre qualsevol cas d’assetjament, abús o agressió a un menor en una escola”. Bargalló ha fet aquesta afirmació durant una declaració davant dels mitjans de comunicació arran d’informacions relacionades amb abusos a menors en algunes escoles catalanes en anys anteriors.
 
El titular d’Educació ha remarcat que “l’escola és un marc de convivència on no hi pot haver violència de cap mena”. Per aquest motiu, ha afegit, que “hem donat instruccions clares als serveis territorials i a la inspecció: tolerància zero i defensa del menor, que per nosaltres és el primer”. Ha remarcat que en casos d’abusos, assetjaments o agressions cal activar els protocols necessaris i denunciar-los a Fiscalia i als Mossos d’Esquadra.
 
Josep Bargalló ha ressaltat que “estem decidits i valents amb aquests aspectes, i  sempre estarem al costat de les famílies”. Per aquest motiu, ha anunciat que en els casos passats, “ens posem a disposició per revisar-los i si observem que algú no ha actuat com calia obrirem expedient”. També ha avançat que les famílies que hagin viscut aquest tipus de casos que no són públics es poden posar en contacte amb el Departament d’Educació. El conseller, ha conclòs que “l’escola és un marc de convivència on no hi pot haver violència de cap mena. Qualsevol fet que passi en un centre escolar i signifiqui l’agressió a un menor és un cas greu”.
 
 
6 de febrer de 2019

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 180