• El cap de l’Executiu ha assistit al funeral de la filòloga Aina Moll, a l’església de Sant Francesc, a Palma
El president Torra i la presidenta Armengol, al funeral. Autor Ruben Moreno
El president Torra i la presidenta Armengol, al funeral. Autor Ruben Moreno
 
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assistit aquest vespre al funeral de la filòloga Aina Moll, a Palma, i ha anunciat que “a Barcelona, a Catalunya, que també considerem que era casa seva, celebrarem un homenatge en la seva memòria”. Quim Torra ha recordat que Aina Moll va ser la primera directora de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, ha expressat el seu agraïment per la seva tasca i l’ha definit com “una autentica arquitecta de la normalització lingüística a Catalunya i una persona estimadíssima a tots els Països Catalans”.
 
El cap de l’Executiu ha valorat la figura de la filòloga menorquina poc abans d’assistir funeral, a l’església de Sant Francesc, a Palma. L’han acompanyat la consellera de Cultura, Laura Borràs, i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. A la cerimònia també ha assistit la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol.
 
Aina Moll i Marquès, que va morir dissabte passat a l’edat de 88 anys, va ser la primera directora general de Política Lingüística de la Generalitat, del 1980 al 1988. Nascuda a Ciutadella, era filla de Francesc de Borja Moll, amb qui va col·laborar en la redacció dels darrers volums del Diccionari català-valencià-balear. Va ser membre de nombroses entitats i organitzacions relacionades amb la llengua, com l’Institut d’Estudis Catalans. La Generalitat la va reconèixer amb la Creu de Sant Jordi l'any 1988.
 
Aquesta mateixa tarda, abans d’assistir al funeral, el president Torra ha visitat el centre cultural Can Alcover, seu de l’Obra Cultural Balear, on s’ha reunit amb la junta directiva de l’entitat, encapçalada pel seu president, Josep de Luis Ferrer, i ha signat el llibre d’honor.