• Josep Bargalló ha recorregut escoles i instituts del Pallars Sobirà a Sort, Llavorsí i Esterri d’Àneu
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha recorregut avui diferents escoles i instituts de Sort, Llavorsí i Esterri d’Àneu durant el segon dia de visita a les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. El conseller ha anunciat l’elaboració d’un mapa per fomentar la formació professional al territori pirinenc: “Tenim el compromís d’acabar presentant un mapa de la formació professional de l’Alt Pirineu que atengui a les necessitats del territori, i que alhora suposi una oferta d’atracció per a alumnes de fora del territori, com ja és en el cas dels esports”.
Fotografia Sort
En el mateix sentit, Bargalló ha exposat que “és el compromís del Govern escoltar aquesta diversitat, estar al costat de les comarques del Pirineu i oferir solucions perquè una de les coses que vam estar parlant ahir i hem parlat avui amb alcaldes i amb directors d’institut, és la necessitat d’oferir una millor oferta d’FP en aquestes comarques, més lligada al territori, molt més dúctil, molt al voltant de la natura, de l’esport, però també molt al voltant del sector primari”.
 
A primera hora, el conseller Bargalló, conjuntament amb l’alcalde de Sort, Raimon Montarde, han arribat a l’Institut Hug Roger III per mantenir una reunió amb l’equip directiu del centre. L’Institut ofereix ESO, batxillerat, i els cicles formatius de Conduccions d’Activitats fisicoesportives en el Medi Ambient, Activitats comercials, Gestió administrativa i Sistemes microinformàtics i Xarxes, Animació d’activitats físiques i esportives, i Guia, informació i Assistències Turístiques.
Fotografia Llavorsí
En acabar, el conseller i l’alcalde han visitat l’Escola Àngel Serafí i Casanoves, una escola d’educació infantil i primària amb 287 alumnes matriculats i una plantilla docent de 27 mestres. L’escola forma part de la Xarxa de competències bàsiques i participa en programes internacionals i d’intercanvi com Erasmus+KA2. El conseller ha recorregut algunes de les aules i s’ha reunit amb l’equip directiu del centre.
 
Posteriorment, Bargalló s’ha traslladat a Llavorsí, on l’ha rebut l’alcalde  Josep Vidal. El conseller ha visitat en primer lloc l’Escola de la localitat, que forma part de la Zona Escolar Rural (ZER) Alt Pallars Sobirà, conjuntament amb les escoles de Vall de Cardós, de Tírvia, d’Alins i de Rialp.
 
L’escola té 24 alumnes, i participa en projectes com ara el Pla TAC, el Projecte de convivència, o el Projecte d’escola i família. Alhora, també potencia activitats com els tallers de robòtica, la Ràdio a l’escola, l’Aprenentatge integrat de Continguts i Llengües Estrangeres (AICLE), i l’Art a l’escola. Josep Bargalló també ha visitat l’Ajuntament per signar el llibre d’honor, i la llar d’infants, que es troba situada a la segona planta del consistori.
Fotografia Esterri
La darrera població que ha visitat Josep Bargalló ha estat Esterri d’Àneu, acompanyat de l’alcalde del municipi, Joan Blanco. El conseller ha fet un recorregut per l’Escola La Closa i ha mantingut una reunió amb l’equip directiu. El centre té 115 alumnes entre P3 i 6è de primària, molts dels quals provenen de localitats properes del Pallars. El centre treballa en projectes de foment de la lectura, l’Ara Escric i l’Esport blanc escolar
 
A continuació, el titular d’Educació ha anat a l’Institut Morelló –que comparteix edifici amb l’Escola La Closa-, ha conegut diferents espais del centre i s’ha reunit amb l’equip directiu. L’institut té 105 alumnes matriculats entre 1r i 4t d’ESO. Alguns dels projectes més rellevants que duen a terme són la introducció de la impressió 3D a les diferents àrees docents, el voluntariat de Serveis a la comunitat, o la implementació de guies d’itineraris a peu per les Valls d’Àneu com a projecte de recerca.
 
Amb aquesta visita Josep Bargalló tanca dos dies coneixent les escoles i instituts de la zona, fet que permet “adonar-te’n de la varietat i la riquesa en el nostre sistema educatiu i de la problemàtica molt distinta que hi ha fins i tot en el món de l’escola rural, perquè no és el mateix l’escola rural d’alta muntanya que l’escola rural  per exemple del Delta de l’Ebre”.
 
 
15 de febrer de 2019

3  

Imatges

Visita Sort

Visita Sort 322

Visita Llavorsí

Visita Llavorsí 424

Visita Esterri d'Àneu

Visita Esterri d'Àneu 195