• Els departaments de Treball, Afers Socials i Famílies i d’Educació han signat un acord de col·laboració per impulsar el reconeixement de les competències professionals de les persones voluntàries

 

 
Acord voluntariat
 
Avui, el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls i el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan-Lluís Espinós, han iniciat la planificació de l’acord en el marc de la primera comissió institucional.
 
Acord interdepartamental
 
L’acord de col·laboració entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Departament d’Educació pretén millorar el reconeixement social i competencial de les persones voluntàries.
 
A més a més, l’acord té com a finalitat, d’una banda, que l’oferta formativa del PFAVC estigui alineada amb la formació formal i, de l’altra, que la formació i l’experiència adquirida per les persones voluntàries sigui certificada per les entitats mitjançant l’obtenció d’una certificació oficial.
 
Els equips tècnics de l’Institut Català de Qualificacions Professionals i la subdirecció general de Cooperació Social i de Voluntariat han iniciat els treballs per facilitar la formació al llarg de la vida de les persones voluntàries, i donar la possibilitat en el futur del reconeixement i acreditació de les competències professionals que hagin adquirit en les activitats de voluntariat.
 
 
25è aniversari del Pla de formació de l’associacionisme i el voluntariat de Catalunya (PFAVC)
 
El PFAVC és una proposta formativa adreçada al voluntariat de qualsevol àmbit d’intervenció que impulsa el Govern i compta amb la participació d’escoles i entitats de formació d’experiència reconeguda. La diversitat de cursos i temàtiques que ofereix el PFAVC representa una bona base i un bon recurs per a les entitats per elaborar els plans de formació del voluntariat i de les persones que els coordinen.
 
 
18 de febrer de 2019

1  

Imatges

Acord voluntariat

Acord voluntariat 1596