Cartells guanyadors

Treball, Afers Socials i Famílies porta la defensa dels drets de les persones LGTBI als equipaments de gent gran

query_builder   26 febrer 2019 16:25

event_note Nota de premsa

Treball, Afers Socials i Famílies porta la defensa dels drets de les persones LGTBI als equipaments de gent gran

  • 100 alumnes de 10 escoles d’art de Catalunya han participat en un concurs de cartells per fomentar el respecte a l’orientació sexual. Els treballs guanyadors s’han començat a penjar en residències i altres equipaments de gent gran.
  • “Una de les grans temences de les persones grans LGBTI és pensar que, al final de la seva vida -davant de la perspectiva d’entrar en una residència-, hagin de tornar dins l’armari”, explica la directora general d’Igualtat, Mireia Mata.
Cartells guanyadors
“Una de les grans temences de les persones grans LGBTI és pensar que, al final de la seva vida i si és el cas d’haver de viure en una residència de gent gran, hagin de renunciar a la seva identitat sexual o expressió de gènere, per evitar possibles discriminacions”, explica la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, és a dir, “que hagin de tornar dins l’armari al final de la seva vida”.
 
Amb aquesta idea al cap, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el d’Ensenyament, a través del projecte Talent Creatiu i Empresa, han convocat un concurs per seleccionar els millors cartells que fomentin de manera entenedora, el respecte  a l’orientació sexual i a la identitat de gènere entre la gent gran.
 
Hi han participat 100 alumnes de 10 escoles de Catalunya, que han rebut l’assessorament previ de representants d’entitats LGBTI de gent gran sobre la realitat i les necessitats d’aquest col·lectiu.
 
Després de diverses fases de valoració i selecció, s’han escollit dos cartells guanyadors. Els autors dels cartells són Miguel Angel Banchon Luna, alumne de l’Escola d’Art Arsenal de Vilafranca del Penedès i Sofia Martín Sánchez, alumna de l’Escola d’Art i Disseny Illa de Sabadell.
 
Aquests dos cartells ja s’han començat a penjar en els centres de persones grans de Catalunya: residències, centres de dia, habitatges tutelats, casals, centres cívics, etcètera, i estan rebent una molt bona acollida. També s’està elaborant una exposició itinerant amb tots els cartells que van arribar a la final del concurs.
 
 
Què motiva el projecte?
 
L’article 17.4 de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre regula que els serveis socials i específicament les residències per a la gent gran, tant públiques com privades, han de vetllar perquè no es produeixin situacions de discriminació de les persones LGBTI, tant si viuen soles com si viuen en parella. S’ha de fomentar el respecte pel que fa a l’orientació sexual, la identitat o l’expressió de gènere entre els usuaris dels serveis socials.
 
Des del grup de treball de persones grans del Consell Nacional LGBTI (òrgan de participació ciutadana) on estan representades totes les entitats LGBTI de Catalunya, es va aprovar la proposta d’elaborar un cartell artístic per tal de visualitzar la no discriminació de la gent gran dins l’àmbit social i sensibilitzar a la ciutadania contra l’homofòbia, la bifòbia o la transfòbia que poden patir aquestes persones més vulnerables.

2  

Imatges

Un dels cartells guanyadors

Un dels cartells guanyadors 3778

Un dels cartells guanyadors

Un dels cartells guanyadors 243

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined