Fotografia de la intervenció de la consellera Vergés.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reiterat la seva crida a seguir impulsant la transformació de l’atenció primària. Ho ha fet per cloure una jornada de reflexió sobre els reptes de futur de la medicina familiar i comunitària, organitzada per la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC).

Vergés ha assegurat que, un cop deixada enrere la crisi, s’inicia una nova etapa “on no ens podrem perdonar fer els canvis que el sistema necessita”. Segons la titular de Salut, aquestes millores han de ser fruit d’un “mirada llarga, sense condicionants, amb la valentia i la implicació de tothom”, fomentant el treball en equip i la obertura a més professions sanitàries. “Des de l’administració estem fent un esforç que han de percebre els professionals, i sou els nostres aliats per a aplicar conjuntament aquestes transformacions”, ha dit la consellera.

Alba Vergés s’ha mostrat satisfeta per les conclusions, sintètiques i sistematitzades, a les quals s’han arribat durant la jornada. “Volem conèixer les vostres aportacions i tenim capacitat per a tenir-les en compte i incorporar-les a les nostres polítiques”, ha afegit. La consellera ha subratllat la importància de situar atenció primària al centre del sistema, perquè “estem convençuts que com a eix vertebrador que ha de ser, tot el que hi fem suposarà oferir un millor servei a la ciutadania”.

2  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 1914

Fotografia 2

Fotografia 2 2602