foto

La CCMA i el SCT signen un conveni per augmentar la sensibilització en matèria de seguretat viària

query_builder   12 abril 2019 10:50

event_note Nota de premsa

La CCMA i el SCT signen un conveni per augmentar la sensibilització en matèria de seguretat viària

  • L’acord permet aprofundir i difondre informació d’interès per a la ciutadania a través dels mitjans de la CCMA
 
  • Els canals de la corporació emetran campanyes centrades en la velocitat, els motoristes i l’ús del mòbil
foto
El conseller d’Interior, Miquel Buch, el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, i la vicepresidenta de la corporació catalana de mitjans audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, han signat un nou conveni de col·laboració aquest matí amb l’objectiu d’incrementar la sensibilització per part de la població en matèria de seguretat viària.
 
Aquest acord, que té una vigència de dos anys, comprèn diverses accions de col·laboració entre el Servei Català de Trànsit i la CCMA destinades a facilitar i difondre informació d’interès per a la ciutadania que permeti aprofundir en la conscienciació per a la disminució de víctimes d’accidents de trànsit. A més, també es duran a terme accions especials en matèria de mobilitat i sensibilització que es puguin impulsar a través dels mitjans de la CCMA (televisió, ràdio i/o mitjans digitals).
 
Paral·lelament, també es podran organitzar conjuntament sessions d’assessorament en aquesta matèria destinades als professionals de la CCMA.
 
El conseller d’Interior ha valorat molt positivament la signatura d’aquest conveni i ha assegurat “que hem de sumar esforços per aconseguir que l’any 2020 s’assoleixi l’objectiu de reduir el 50% les víctimes mortals per accidents de trànsit respecte l’any 2010”. En aquest sentit, el titular del Departament ha incidit en la importància “de generar sinèrgies per lluitar contra els accidents de trànsit i millorar la mobilitat, protegint tots els usuaris i reduint les conductes de risc”.
 
Un cop més el conseller ha recordat que “l’ús del mòbil mentre condueixes et pot convertir en un homicida a la carretera”. “No utilitzar el mòbil, no consumir alcohol i drogues, respectar límits velocitats i les normes de circulació són fonamentals per la seguretat de les persones” ha insistit.
 
D’altra banda, la vicepresidenta de la corporació també s’ha mostrat molt satisfeta d’aquest acord, “ja que posa de manifest  el compromís de servei públic de la CCMA. Ens impliquem i col·laborem en tot allò que pugui millorar la seguretat i la qualitat de vida de la ciutadania”, ha explicat. A més, també ha remarcat que la corporació “treballa a fons aspectes com la corresponsabilitat, donant a la ciutadania els màxims elements d’informació, des de la informació de servei dels mitjans de comunicació públics”.
 
Des d’ahir, els canals de la corporació emeten campanyes centrades en el factor velocitat. La primera és “No corris, viu més” i properament també s’emetrà la campanya “Tots cometem errors, tots en som responsables”. A més, per aquest 2019 hi ha prevista una nova campanya sobre l’ús del mòbil en la conducció. Aquesta iniciativa està adreçada a reduir el nombre d’accidents de trànsit i el nombre de víctimes per les distraccions en l’ús del mòbil, el principal factor concurrent dels accidents amb víctimes a les nostres carreteres.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined