• Josep Bargalló ha visitat l’Escola Verntallat de la Vall d’en Bas, l’Escola la Bòbila de les Presses i l’Escola Joan Maragall de Santa Pau
Fotografia 1
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí  tres centres educatius de la comarca de la Garrotxa, concretament l’Escola Verntallat, situada al nucli del Mallol de la Vall d’en Bas, l’Escola la Bòbila de Les Preses i l’Escola Joan Maragall de Santa Pau. Bargalló ha valorat el projecte educatiu de les escoles de La Garrotxa “que treballa amb la mateixa voluntat d’innovació educativa que pot treballar en qualsevol altra àrea més metropolitana, en la qual les escoles fan lliure circulació  de treball per projectes, han canviat l’ordenació del pati, tenen tallers, són transversals,...  per tant, la mateixa voluntat d’innovació educativa evidentment amb una realitat socioeconòmica i un entorn geogràfic distint”.
 
A primera hora, Bargalló ha arribat a l’Escola Verntallat acompanyat dels alcaldes de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, i de Les Preses, Pere Vila. El centre compta amb 275 alumnes de P3 a 6è de primària, i participa programes com l’Ara Escric. El conseller ha fet un recorregut per les instal·lacions i, un cop finalitzat, s’ha reunit amb l’equip directiu.
Fotografia 2
En acabar, el conseller d’Educació ha visitat les instal·lacions de l’Escola La Bòbila de Les Preses i ha mantingut una trobada amb la direcció del centre. L’escola acull a 202 alumnes i treballa sense llibres de text amb metodologies que permeten als alumnes noves formes d’aprenentatge.
 
El conseller s’ha referit a la petició dels Ajuntaments de Les Preses i de la Vall d’en Bas, per tal de disposar d’un institut escola que doni cobertura als dos municipis. Bargalló ha declarat que “hem escoltat la proposta i els hi he comentat quines condicions mínimes el Departament creia que havia de tenir un institut escola. Una de les condicions fonamentals és un projecte educatiu sòlid, divers i continuat, i m’han dit que ja l’estan treballant i, per tant, quan tinguin el projecte elaborat entrarem a valorar com amb la resta de peticions d’instituts escola que tenim damunt la taula de tot Catalunya”.
Fotografia 3
Tot seguit, el titular d’Educació s’ha traslladat a Santa Pau on conjuntament amb l’alcalde del municipi, Josep Companys, ha visitat l’Escola Joan Maragall. El centre compta amb 9 grups i un total de 133 alumnes. Josep Bargalló ha confirmat que el Departament d’Educació durà a terme les obres del centre: “Aquesta era un obra que el Departament d’Ensenyament en el seu moment volia fer i tenia els diners, amb el 155 hi ha haver uns endarreriments en una sèrie de processos”. En el mateix sentit, ha afegit que “el mes de desembre de l’any passat es va acabar el projecte i infraestructures.cat va treure licitació, i l’empresa guanyadora finalment va decidir no fer l’obra, i ara estem tornant a fer el procés una altra vegada. Entenc que la gent es pot sentir anguniejada pel temps però aquí hi ha una noticia molt positiva i és que els diners hi són”. Finalment, Bargalló s’ha desplaçat a l’Ajuntament  de Santa Pau acompanyat de l’alcalde per saludar als membres del consistori i signar en el llibre d’honor.
 
 
12 d’abril de 2019

3  

Imatges

Fotografia La Vall d'en Bas

Fotografia La Vall d'en Bas 220

Fotografia Les Preses

Fotografia Les Preses 364

Fotografia Santa Pau

Fotografia Santa Pau 220