• El conseller ha tornat a  demanar la derogació de la Lomce i ha reivindicat la necessitat de què Catalunya pugui exercir les competències exclusives en Educació davant l’anul·lació de diferents articles de la LEC
 
  • El titular d’Educació ha fet aquestes declaracions després de visitar aquest matí l’Institut Escola Costa i Llobera de Barcelona
Costa i Llobera 1
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha valorat la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre les impugnacions del Partit Popular a la Llei d’Educació de Catalunya (LEC): “La sentència no altera el model lingüístic de l’escola catalana, que era allò que havia generat més preocupació. Un cop més, el TC avala el model lingüístic que la LEC i l’actual normativa estableixen a Catalunya”. El titular d’Educació ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació després de visitar aquest matí a l’Institut Escola Costa i Llobera de Barcelona, un dels primers centres públics de Catalunya de model integrat d’institut escola.
 
Preguntat pels mitjans de comunicació en finalitzar la visita al centre, el conseller també ha explicat que “les impugnacions a la LEC es van fonamentar en la LOE i la resolució es fa en base de la Lomce”. Per això, el titular d’Educació ha tornat a demanar la derogació de la Lomce i ha reivindicat la necessitat de què Catalunya pugui exercir les competències exclusives en Educació davant l’anul·lació de diferents articles de la LEC.
Costa i Llobera 2
Josep Bargalló ha lamentat que “els aspectes de modernitat educativa de la LEC quedin limitats al marc de la funció pública espanyola que és molt antiquat”. Ha afegit que “el problema que ens trobem amb la sentència, la LEC i la Lomce, és la limitació que ens permet fer un sistema educatiu propi però que ens obliga a fer-ho amb els criteris de la funció pública de l’Estat”.

A tall d’exemple, sobre l’afectació de la sentència en el sistema educatiu de Catalunya, Josep Bargalló ha assenyalat en relació a la Inspecció d’Educació, que “quan creem el nou cos d’inspectors, ho haurem de fer amb els criteris salarials de l’Estat”. El conseller també ha lamentat que el TC hagi trigat 10 anys en dictar sentència.
Costa i Llobera 3
Visita al Costa i Llobera
 
Bargalló ha assistit als Jocs Florals d’Infantil i Primària del centre, on s’han premiat els treballs d’escriptura dels alumnes en les diferents categories. Després el conseller ha fet un recorregut per les instal·lacions del centre i s’ha reunit amb l’equip directiu.
 
El Costa i Llobera és un institut escola amb 837 alumnes d’entre 3 i 18 anys –educació infantil, primària, ESO i batxillerat-, i una plantilla de 61 docents. El centre destaca per propostes de treball globalitzat, l’aprenentatge cooperatiu, el projecte CREART, i l’orientació de l’alumnat.
 
 
 
25 d’abril de 2019
 

3  

Imatges

Costa i Llobera 1

Costa i Llobera 1 204

Costa i Llobera 2

Costa i Llobera 2 194

Costa i Llobera 3

Costa i Llobera 3 121