Visita Clínica Medicina Regenerativa

El president Torra assegura que el Programa de Translació Clínica de Medicina Regenerativa de Catalunya és una mostra que "el Govern treballa per les persones"

query_builder   25 abril 2019 15:27

event_note Nota de premsa

El president Torra assegura que el Programa de Translació Clínica de Medicina Regenerativa de Catalunya és una mostra que "el Govern treballa per les persones"

  • El cap de l’Executiu es mostra convençut que Catalunya “serà capaç de liderar la Revolució del coneixement i de la innovació”
  • La consellera Vergés afegeix que aquesta iniciativa és un clar exemple de que el país vol créixer en recerca  
  • El president i la consellera han visitat les noves instal·lacions que acullen aquest programa transversal per accelerar la recerca translacional en medicina regenerativa
Visita Clínica Medicina Regenerativa
El president i la consellera durant la visita al centre. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat avui durant l’acte de presentació del Programa de Translació Clínica de Medicina Regenerativa de Catalunya que aquest és un exemple més que “el Govern treballa per les persones” i que “l’acció política de les administracions no té cap sentit si no es treballa pel benestar i pel futur de la gent”. 
 
Acompanyat de la consellera de Salut, Alba Vergés, i després de visitar les instal·lacions que acullen la seu d’aquest programa, a l’Hospital Duran i Reynals, el cap de l’Executiu s’ha mostrat confiat que així com Catalunya va liderar la revolució industrial al segle XIX, “ara, al segle XXI serem capaços de posar els fonaments i liderar la revolució del coneixement i de la innovació”, perquè, ha subratllat, “aquí ens hi juguem el nostre futur”.

El Programa de Translació Clínica de Medicina Regenerativa de Catalunya neix amb la intenció de desenvolupar recerca de frontera en medicina regenerativa basada en la utilització de cèl·lules mare pluripotents i ha de permetre resoldre necessitats clíniques rellevants i traslladar-ne les solucions a l’àmbit assistencial. Així, la recerca s’enfocarà principalment en els àmbits de la insuficiència cardíaca, les malalties neurodegeneratives, les malalties hematològiques no malignes i la degeneració macular associada a l’edat.
El Programa l’han posat en marxa el Centre de Medicina Regenerativa i l’Institut d’Investigació de Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), amb l’impuls del Govern de la Generalitat. En aquest punt, el president ha fet notar que és tracta d’un “projecte ve de lluny” i, per això, ha tingut paraules de reconeixement pels anterior consellers de Salut: Marina Geli, Boi Ruiz i Toni Comín, tot ells implicats en fer-lo realitat.
 
Torra ha subratllat també el fet que actualment 44 investigadors de centres de recerca catalans i 10 investigadors catalans que treballant a l’estranger, estan inclosos en la llista dels  científics  més citats del món , entre els quals predominen els de les ciències biomèdiques.  Per això, ha  insistit que “és tant interessant és saber que el 40% dels investigadors que estan en aquests centres són investigadors que venen de fora de Catalunya com que els investigadors catalans a l’estranger estan aportant el seu coneixement al progrés de la humanitat”.  “Estem orgullosos dels vostres treballs com a investigadors i científics i també perquè veiem els resultats pràctics d’aquesta recerca”, els ha dit.
 
Per la seva banda, la consellera Vergés, ha assegurat que “presentar aquest programa capdavanter és una mostra que som un país que vol créixer amb la recerca”. La titular de Salut ha subratllat que des de Catalunya “estem fent ciència excel·lent amb impacte, des del nostre país i amb una mirada oberta al món. Amb una visió transversal i amb curiositat perquè és el que ens fa avançar” i, en aquest punt, ha subratllat que es tracta “d’una ciència que no oblida l’objectiu: una millor vida per a les persones”.
Durant la visita el cap de l’Executiu, ha estat acompanyat també per l’alcaldessa de l’Hospitalet, Nuria Marín; el director de l’Institut d’Investigació de Biomèdica de Bellvitge; Gabriel Capellá, i el director del programa, Angel Raya, que ha subratllat la missió d’aquest programa destinat a accelerar la translació d'estratègies en medicina regenerativa.
 
Programa de Translació Clínica de Medicina Regenerativa de Catalunya permetrà crear entre 4 i 6 nous grups de recerca que desenvoluparan la seva activitat a les noves instal·lacions i, al mateix temps, també associarà la seva feina a grups de recerca pertanyents a altres institucions que treballen que treballen en el camp de la Medicina Regenerativa a Catalunya.
 
Una primera acció transversal del Programa serà fer una crida d’expressions d’interès per projectes col·laboratius en medicina regenerativa a Catalunya. L’objectiu que es persegueix és identificar aquells actors rellevants en l’àmbit de la recerca] per tal d’establir fins a deu equips que tinguin l’interès de desenvolupar un projecte conjunt en medicina regenerativa en els propers anys.
 

1  

Imatges

Foto visita

Foto visita 1333

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined