Govern

Alba Vergés: "Entre tots escriurem el futur de l'Hospital de Palamós"

query_builder   26 abril 2019 18:10

event_note Nota de premsa

Alba Vergés: "Entre tots escriurem el futur de l'Hospital de Palamós"

  • La consellera de Salut ha visitat avui l’Hospital de Palamós i ha presentat un llibre d’història sobre els centres sanitaris palamosins
La consellera de Salut, Alba Vergés, a l'Hospital de Palamós, aquest matí.
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assistit i conclòs aquesta tarda la presentació del llibre Els hospitals de Palamós. 700 anys d'història, escrit per l’historiador i especialista en patrimoni artístic i arquitectònic Gabriel Martín. El treball repassa set segles dels centres sanitaris palamosins des del 1335 i fins l'actualitat i la seva presentació s'emmarca dins dels actes de la campanya del 250è aniversari de l'hospital de Palamós.
 
“Sempre és important conèixer la nostra història i d’on venim. El llibre té nou capítols i ara hem d’escriure, entre tots, el desè, el del futur d’aquest hospital”, ha dit la consellera. “Ens hi hem d’implicar Govern, Ajuntament, els professionals, la ciutadania...”, ha enumerat la titular de Salut abans de subratllar que “venim de molt lluny i anem molt lluny”. “D’aquí 20 anys hem de poder tornar a Palamós per veure aquest futur que estem dibuixant i comprovar que continuem tenint un sistema sanitari que respon a les necessitats de la gent”, ha ressaltat.
 
La presentació del llibre ha estat el darrer acte d’una visita institucional de la consellera a Palamós. Primer ha visitat l’Ajuntament palamosí, i després ha visitat el Centre d'Atenció Primària (CAP) Palamós i l’Hospital de Palamós. Allà ha conegut diferents àrees de l’hospital i s’ha reunit amb professionals i membres de la direcció del centre, que és l’hospital general bàsic de la comarca del Baix Empordà, que forma part de la Xarxa hospitalària d'utilització pública (XHUP).
 
L’àrea de gestió assistencial (AGA) del Baix Empordà està formada per 5 àrees bàsiques de salut (ABS): quatre estan gestionades per la Fundació Hospital de Palamós (ABS La Bisbal d’Empordà, ABS Palafrugell, ABS Palamós i ABS Torroella de Montgrí) i la cinquena la gestiona l’Institut Català de la Salut (ABS Sant Feliu de Guíxols).
 
L’AGA del Baix Empordà té 126.869 persones assegurades, gairebé el 15% dels habitants de la Regió Sanitària Girona i el 2,5% de Catalunya.
 
Al migdia, la consellera ha dinat amb representants de l’Associació de Dones de Palamós i del Baix Empordà.

5  

Imatges

Foto1

Foto1

Foto2

Foto2 1648

Foto3

Foto3 2013

Foto4

Foto4 4237

Foto llibre

Foto llibre 2022

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined