L’emparellament dels nois amb els seus mentors s’ha dut a terme gràcies a la bona rebuda d’aquest programa de voluntariat per part del veïnat i les entitats del municipi i amb el suport de l’Ajuntament
 
Durant les properes setmanes es formalitzaran més tàndems a Arenys de Mar, Llavaneres i El Masnou, entre d’altres municipis
Acte de mentoria a Canet de Mar
L’Ajuntament de Canet de Mar i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han treballat conjuntament per posar en marxa el programa de mentoria amb joves tutelats al municipi. La resposta de les entitats i els veïns i veïnes de la vila ha fet possible el programa de mentoria ja sigui una realitat: ahir es van fer els primers 15 emparellaments de joves i mentors residents al municipi.
 
En el decurs de l’acte, la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, va subratllar que  "amb el suport de l'administració o els professionals no n'hi ha prou. Cal acollida i inclusió, que els nois que heu arribat aquí després d'un procés molt dur us sentiu com uns joves més de Canet."
 
El secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, per la seva banda, va voler remarcar: "Som una societat diversa, això és un fet. La pregunta és: Volem viure junts o segregats? Què fem cadascun de nosaltres perquè hi hagi inclusió? Les empreses, els ajuntaments, els mitjans de comunicació reflecteixen la diversitat?”
 
El programa de mentoria vol ser un instrument perquè aquests joves puguin vincular-se amb la societat d’acollida i construir el seu projecte de vida. Per això, la mentoria consisteix en trobades periòdiques entre jove i mentor o mentora, que  s’enfoquen cap al coneixement i la participació a la societat d’acollida, l’acompanyament en la formació lingüística i laboral i, en general, en l’assoliment dels objectius marcats en el projecte educatiu individual definit pels professionals que els donen suport.
 
L’objectiu del programa és teixir una relació d’igual a igual, que proporcioni estabilitat emocional i oportunitats al jove i sigui també una experiència enriquidora pel mentor/a. De fet, gràcies al programa de mentoria s’obre una oportunitat per conèixer-nos entre catalans: els que hem nascut o fa temps que vivim aquí i els que arriben amb la intenció d’iniciar una nova vida d’oportunitats. Conèixer el relat migratori en primera persona i implicar-s’hi  és, sens dubte, una bona fórmula per superar els estereotips i construir una veritable societat acollidora.
 
La resposta al programa de mentoria per part de la gent de Canet ha estat molt bona i, després d’assistir a la sessió informativa i formalitzar la inscripció, les 15 persones que avui són mentores del programa han hagut de superar una entrevista de selecció i formar-se com a mentors.  El perfil de persones mentores és divers: des de membres d’una mateixa família a professionals de la pedagogia jubilades, persones amb llarga trajectòria de voluntariat... però també d’altres altament motivades però sense experiència prèvia, que han decidit fer un pas endavant i, a partir d’ara, compartir temps, agenda de contactes, projectes lúdics i activisme amb els nois que viuen al centre.
 
Més informació, aquí.

7  

Imatges

Acte de mentoria a Canet de Mar

Acte de mentoria a Canet de Mar 327

Acte de mentoria a Canet de Mar

Acte de mentoria a Canet de Mar 265

Acte de mentoria a Canet de Mar

Acte de mentoria a Canet de Mar 253

Acte de mentoria a Canet de Mar

Acte de mentoria a Canet de Mar 292

Acte de mentoria a Canet de Mar

Acte de mentoria a Canet de Mar 304

Acte de mentoria a Canet de Mar

Acte de mentoria a Canet de Mar 217

Acte de mentoria a Canet de Mar

Acte de mentoria a Canet de Mar 307