1

El conseller d'Educació visita diferents centres educatius d'Esplugues de Llobregat

query_builder   10 maig 2019 14:24

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació visita diferents centres educatius d'Esplugues de Llobregat

  • Esplugues és un dels municipis que forma part dels nous plans educatius d’entorn 0-20
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat avui diferents escoles i instituts d’Esplugues de Llobregat, acompanyat de l’alcaldessa del municipi, Pilar Díaz, i del director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat, Francesc Ballester. Esplugues és un dels municipis catalans que forma part dels nous Plans Educatius d’Entorn 0-20: “Treballaré amb l’Ajuntament per parlar, entre altres coses, d’aquesta aposta conjunta entre el Departament d'Educació i Esplugues, d’aquest pla educatiu d’entorn 0-20 que hi ha a molts pocs llocs de Catalunya i Esplugues és un dels llocs on, a partir de setembre, es treballa aquest pla conjunt de Departament, Ajuntament, comunitat educativa i comunitat ciutadana”, ha destacat el conseller.
1
En primer lloc, el conseller ha arribat a l’Institut Joanot Martorell, un centre d’ESO i batxillerat amb una matrícula de 545 alumnes. El proper curs encetaran el pilotatge de la modalitat de batxillerat en tres cursos amb aliança amb l’Escola Catalana de l’Esport, per alumnes de tres dels seus cicles esportius que vulguin fer batxillerat o per alumnes de l’Institut que vulguin fer cicles i batxillerat.
 
El centre participa en programes de foment del plurilingüisme com Generació plurilingüe, Pla lector, o la participació al concurs de teatre Shakespeare del Trinity College, on van obtenir el primer premi. També formen part de la Xarxa de competències bàsiques i promouen iniciatives pròpies amb projectes com la Ràdio Janot. Bargalló ha fet un recorregut per les instal·lacions del centre, per acabar amb una breu trobada amb l’equip directiu.
2
El titular d’Educació ha remarcat que la visita territorial el permet “conèixer la realitat, poder parlar amb el professorat, amb el alumnes i amb l’Ajuntament. I alhora, poder conèixer la realitat de primera vista, és a dir, quan un centre diu que necessita més aules doncs veure el centre; quan un altre diu que necessita dotació d’infraestructura tecnològica doncs veure el centre; i quan un et comenta que té uns alts resultats acadèmics, saber com funciona. Sigui pel que sigui, la millor manera de conèixer la realitat és visitant de primera mà”.
 
A continuació, Bargalló s’ha traslladat a l’Institut Joaquim Blume i ha visitat alguns dels espais del centre. Es tracta d’un centre que facilita la compatibilitat de l’activitat acadèmica amb la tecnificació esportiva dels nois i noies en edat escolar. Està ubicat en el complex del Consell Català de l’Esport, i ofereix els estudis de 3r i 4t d’ESO i els de Batxillerat de les diferents modalitats (exceptuant l’artístic).
3
La major part de l’alumnat de l’Institut que cursa aquests estudis gaudeix, al mateix temps, d’una beca del Pla de Tecnificació Esportiva de Catalunya. Són noies i nois procedents de diverses comarques catalanes i, en alguns casos, de fora de Catalunya. A més a més, el centre ofereix el CFGS d’Ensenyament i animació socioesportiva.
 
Posteriorment, el conseller s’ha desplaçat a l’Escola Garbí Pere-Vergés, que participa en projectes com ara Escola verda, l’hort escolar, el projecte Filosofia 3/18, la robòtica, i l’oratòria. En acabar, Josep Bargalló s’ha traslladat a l’Ajuntament d’Esplugues per signar el llibre d’honor.
 
A la tarda, a les 16h, el titular d’Educació arribarà a l’Escola Lola Anglada, on visitarà algunes de les aules i mantindrà una reunió amb l’equip directiu del centre. Allà coneixerà el projecte d’innovació pedagògica de l’escola “L’espai com a generador d’aprenentatge”. Es tracta d’un centre d’una línia d’educació infantil i primària amb una matrícula de 230 alumnes.
 
 
 
10 de maig de 2019

3  

Imatges

Escola Garbí - Pere Vergés

Escola Garbí - Pere Vergés 344

Institut Joaquim Blume

Institut Joaquim Blume 208

Escola Catalana de l'Esport

Escola Catalana de l'Esport 203

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined