Priorat

El Govern referma el seu compromís amb la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO

query_builder   15 maig 2019 15:16

event_note Nota de premsa

El Govern referma el seu compromís amb la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO

El Govern de la Generalitat de Catalunya, a través de les conselleres de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha reunit aquesta setmana, al Palau de la Generalitat, amb els diferents responsables del territori, per tal de tractar sobre l’evolució del paisatge cultural del Priorat-Montsant-Siurana i el procés que ha seguit la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO. Durant la reunió s’han ressaltat els valors indiscutibles que aquest paisatge alberga i representa i el compromís ferm, per part del Govern, que dona el seu ple suport al paisatge cultural del Priorat.
 
D’altra banda, s’ha acordat sol·licitar que la Comissió Permanent de la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat es reuneixi dilluns vinent, 20 de maig, a Falset, per tal de continuar treballant a favor d’aquest paisatge cultural i impulsar l’ens que haurà de gestionar-lo.
 
La candidatura “‘Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani” té uns valors mil·lenaris, que presenten una continuïtat llegible i comprensible, i que, alhora, són un compendi del mosaic de policultiu de les terres accidentades de l’interior. A més, posa en valor un model agrari que, propi de la península, pot esdevenir referent de sostenibilitat i viabilitat de tota l’àrea de la Mediterrània. La candidatura està promoguda per l’Associació Prioritat, el Consell Comarcal del Priorat i la Diputació de Tarragona.
 
Més informació: www.prioritat.org
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined