La directora de l'Agència Catalana del Consum (ACC), Beth Abad, durant la reunió
La directora de l'Agència Catalana del Consum, Beth Abad, en la reunió de la Taula
 
·         La directora de l’Agència Catalana del Consum (ACC), Beth Abad, s’ha reunit avui amb responsables dels serveis d’atenció al client de les principals empreses que presten serveis subministraments bàsics a la llar a Catalunya amb l’objectiu de treballar en la millora de la qualitat i de l’atenció a les persones consumidores.
 
·         El Pla Estratègic i d’Actuacions de l’ACC, recull com a punt prioritari la cooperació i l’acompanyament dels agents econòmics per distingir i prestigiar les empreses que s’impliquin en aquesta millora en l’atenció a les persones consumidores. Després d’aquesta primera Taula, l’ACC reunirà el sector de la telefonia i Internet i en la tercera es convocarà a les empreses de transport aeri.
 
 
L’Agència Catalana del Consum (ACC) impulsa la primera Taula per a la millora dels serveis d’atenció al client de les empreses de subministraments bàsics a la llar. La directora de l’Agència Catalana del Consum (ACC), Beth Abad, s’ha reunit avui amb les persones responsables dels serveis d’atenció al client de les principals empreses que presten serveis de subministrament de llum, aigua i gas a Catalunya. Han estat presents en la trobada representants de les companyies Endesa, Iberdrola, EDP, Estabanell i Pahisa, Bassols Energia, Audax Renovables, Holaluz, Som Energia, Naturgy, Aigües de Barcelona, Sorea i Cassa Aigües de Sabadell.
 
Es tracta de la primera de les taules que ha impulsat l’ACC, una iniciativa que s’emmarca en el Pla Estratègic i d’Actuacions de l’Agència, que recull com a punt prioritari la cooperació i l’acompanyament a les empreses. L’objectiu és impulsar aquesta cooperació amb els agents econòmics per distingir i prestigiar les empreses que s’impliquin en la millora de la qualitat i de l’atenció a les persones consumidores. En aquest sentit, la directora ha ressaltat que “els objectius d’aquesta primera taula són fonamentalment dos, posicionar l’Agència com a referent en matèria de consum en aquest àmbit i millorar les relacions entre les empreses del sector i les persones consumidores perquè siguin equilibrades”, ja que, segons ha explicat, “el que volem és millorar la qualitat de vida i el benestar dels consumidors i consumidores del país”.
 
La segona taula per a la millora del dels serveis d’atenció al client de les empreses, reunirà el sector de la telefonia i Internet i en la tercera l’ACC convocarà les empreses de transport aeri.
 
D’acord amb el Codi de consum, tots aquests serveis tenen la consideració de servei bàsic, que són aquells que són necessaris i essencials per a la vida quotidiana i que tenen un ús generalitzat. Les empreses que presten serveis bàsics a Catalunya han de complir uns requisits específics pel que fa a l’atenció de les reclamacions de la seva clientela: han d’informar en els contractes i en les factures d’un número de telèfon gratuït per a comunicar-hi incidències o reclamacions, una adreça física a Catalunya on poder ser atès/a i sobre la seva adhesió a la Junta Arbitral de Consum.
 
_________________________________________________________
 
§  Twitter a @empresacat | @coneixementcat
§  Twitter a @consumcat
 

1  

Imatges

La directora de l'Agència Catalana del Consum (ACC), Beth Abad, durant la reunió de la Taula

La directora de l'Agència Catalana del Consum (ACC), Beth Abad, durant la reunió de la Taula 134