Consellers Bargalló i Jordà

L'Escola de Capacitació Nauticopesquera es referma com a referent per a la formació dels professionals de la mar

query_builder   17 maig 2019 13:47

event_note Nota de premsa

L'Escola de Capacitació Nauticopesquera es referma com a referent per a la formació dels professionals de la mar

  • Avui, a l’Ametlla de Mar, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el conseller d’Educació han signat un acord de col·laboració per què el Centre ampliï la seva oferta amb nous cicles formatius, en el marc de l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030

  • S’incorporen a l’Escola els cicles formatius de grau mitjà de Vela amb aparell fix i Vela amb aparell lliure
Signatura
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà,  i el conseller d’ Educació, Josep Bargalló, han signat avui un memoràndum d’entesa entre els dos departaments que referma l’Escola de Capacitació Nauticopesquera  com a centre de referència pel que fa a la formació i la titulació dels professionals del sector nàutico-pesquer i de busseig de Catalunya.
 
L’objecte d’aquest acord és establir, a través de l'Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, les accions entre el Departament d’Educació i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per promoure la formació professional de les activitats relacionades amb la mar en el marc de l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030.
 
Concretament, els dos departaments integraran en el marc de l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030 l’organització i el desplegament del cicle formatiu de grau mitjà de Manteniment de Vaixells d’Esbarjo al llarg del litoral català. A la vegada s’amplia l’oferta formativa de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya amb la incorporació dels cicles formatius de grau mitjà de Vela amb aparell fix i Vela amb aparell lliure.
 
També es contempla oferir formació complementària als alumnes de diversos cicles formatius, voluntària i sense cost per a ells. D’una banda als alumnes dels cicles de la família marítimopesquera de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya i de Cultius marins de l’Institut Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita, i, de l’altra, als alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de Manteniment de vaixells d’esbarjo dels instituts dependents del Departament d’Educació.
 
Actualment a Catalunya el cicle de manteniment d’embarcacions d’esbarjo –destinat al manteniment i reparació de vaixells turístics- està implantat a Port de la Selva, Sant Feliu de Guíxols, Mataró, Barcelona, i Vilanova i la Geltrú; i ara s’implanta en dues localitats del sud de Catalunya que no disposaven d’oferta –La Ràpita i Cambrils-. D’aquesta manera, tot el front marítim català disposa d’oferta formativa en manteniment d’embarcacions d’esbarjo, al marge dels altres cicles relacionats amb la formació de professionals de la mar.
 
Així mateix, el centre continuarà amb l’organització i impartició de formació nauticopesquera i certificats d’especialitat de la Marina Mercant al llarg del litoral català a través de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya amb la col·laboració de les Confraries de Pescadors i altres entitats representatives del sector.
Teresa Jordà ha afirmat que amb aquest acord “es vol deixar constància dels interessos comuns que comparteixen tots dos departaments a donar continuïtat a aquest model únic d’Escola, que compta amb la participació de dos Departaments,  i de la voluntat de les parts de mantenir una col·laboració de profit mutu”.
 
Per la seva part, Josep Bargalló ha anunciat que el Departament d’Educació engegarà “una xarxa de centres d’innovació i recerca i transferència de coneixement, que estarà arreu del país i que comencem a Tarragona perquè ho tenim molt fàcil: tenim l’antiga universitat laboral amb unes instal·lacions perfectes, dos instituts d’FP molt potents i una indústria petroquímica disposada i una universitat col·laboradora”. En aquest sentit, ha posat de manifest que, en el camp de la formació professional, “allí on s’ha de fer recerca, innovació i transferència de coneixement en l’àmbit nàutico-pesquer és a l’escola de capacitació de l’Ametlla”.
Des que l’any 1997 es va reestructurar l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, unes 50.000 persones han participat en la formació per a l’obtenció de títols  professionals nauticopesquers, més 150.000 han obtingut titulacions per a l'exercici de la nàutica d'esbarjo, i 5.700 han obtingut la titulació acadèmica dels cicles formatius de graus mitjans i superiors que ofereix l’Escola.
 
 

1  

Imatges

Fotografia dels consellers Bargalló i Jordà durant la signatura del memoràndum

Fotografia dels consellers Bargalló i Jordà durant la signatura del memoràndum 2394

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined