Mercat de Música Viva de Vic

El Govern dona suport al Mercat de Música Viva de Vic

query_builder   28 maig 2019 14:15

event_note Nota de premsa

El Govern dona suport al Mercat de Música Viva de Vic


 
·       Creat el 1989, el MMVV és el mercat estratègic del sector musical a Catalunya  
 
·       La 31a edició del Mercat se celebra del 18 al 21 de setembre de 2019
 
El Govern ha acordat avui concedir uns subvenció a l’Organisme Autònom de Fires i Mercats de Vic per a l’organització del Mercat de Música Viva de Vic, que enguany assoleix la seva 31a edició entre el 18 i el 21 de setembre. La subvenció, que anirà a càrrec de l’Institut Català de les Empreses Culturals, del Departament de Cultura, es concedeix per un import màxim de 360.000 euros.
 
Amb aquest ajut, l’ICEC reconeix el paper del Mercat de Música Viva de Vic com a esdeveniment de referència per a tots els sectors de la música del país, així com a pol d’atracció de programadors nacionals i internacionals, que cada any viatgen a la capital d’Osona per la qualitat de les propostes artístiques que s’hi programen i per la capacitat del mercat d’impulsar les contractacions professionals.
 
Amb prop de 70 concerts programats en aquesta 31a edició i un doble vessant de festival i mercat, el MMVV propicia, d’una banda, una programació artística d’estils molts variats i de caràcter marcadament lúdic i festiu a diferents espais de la ciutat; de l’altra, el MMVV programa activitats i actuacions adreçades als professionals que posen el focus en les estrenes, el rigor i el risc artístic, la personalitat dels intèrprets o bandes i la capacitat d’atracció de programadors nacionals i internacionals. En total, del conjunt de la programació del 2019 un 50% dels grups o solistes programats són catalans; un 25%, de l’estat espanyol i un 25% internacionals.
 
Com a mercat, el MMVV acull, cada any, més de 750 professionals, dels quals aproximadament un 25% venen de fora de Catalunya. Amb una zona professional ubicada en l’espai de l’Atlàntida i l’objectiu de consolidar-se com a referent internacional i com a fòrum de compravenda de productes i projectes musicals, el Mercat dissenya cada any un programa d’activitats que inclou jornades, rodes de premsa, sessions de treball, speed meetings i trobades de networking, així com presentacions i showcases restringits només per als professionals –entre els quals intèrprets, mànagers, discogràfiques, editors, promotors, periodistes especialitzats, empreses de serveis i programadors. De fet, l’espai professional del MMVV és el punt de trobada principal dels programadors musicals de tot Catalunya, i cada any aconsegueix atreure més programadors internacionals.
 
En els últims anys, a més, el Mercat ha fet un esforç important d’internacionalització, i participa a les principals xarxes internacionals de música i a festivals, fires i trobades musicals arreu del món. Aquesta presència internacional del MMVV a diversos fòrums musicals ajuda a promocionar la música i les empreses musicals catalanes internacionalment i a exportar projectes musicals a Europa, el Canadà i Llatinoamèrica, entre altres.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined