imatge dels estudiants premiats
imatge dels estudiants premiats

·        Els premis de les diverses categories s’han entregat a centres educatius de primària i de secundària de Premià de Mar, Lloret de Mar, Sant Celoni, Tona i Santpedor 

·        L’edició d’enguany s’ha desenvolupat sota el títol “Per la teva seguretat, saps el que consumeixes?” que ens porta a pensar si realment coneixem les característiques dels productes que consumim
 
La directora de l’Agència Catalana del Consum, Elisabeth Abad, ha lliurat avui els premis de la 14a edició del concurs escolar sobre consum responsable Consumópolis als grups d’alumnes que han resultat guanyadors en la fase autonòmica. L’acte ha tingut lloc a la sala d’actes del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada a Barcelona, amb l’assistència dels guanyadors i els seus professors.
 
En l’edició d’enguany —desenvolupada sota el títol “Per la teva seguretat, saps el que consumeixes?”—, ha plantejat als nens i adolescent si realment coneixen les característiques dels productes que consumeixen. En aquesta edició, han participat 990 alumnes de centres educatius d’arreu de Catalunya, agrupats en 198 equips.
 
La finalitat del concurs és doble: d’una banda, sensibilitzar els alumnes de primària i secundària de la importància que les seves decisions de consum siguin conscients, crítiques, solidàries i responsables i, d'altra banda, fomentar la participació dels centres educatius en activitats vinculades a l’educació en consum.
 
Consumópolis té dues fases; una d'àmbit català i una altra d'àmbit estatal. En la fase catalana, organitzada i gestionada per l'Agència Catalana del Consum, des de l’Escola del Consum de Catalunya, els participants han hagut de superar un seguit de proves de caràcter pedagògic i lúdic, que han resolt per mitjà d’un joc web interactiu. A més, han hagut de fer un treball en grup consistent en la creació i disseny d’un producte o servei amb la corresponent etiqueta informativa amb les necessàries característiques des del punt de vista del consum.
 
Premis per a centres Premià de Mar, Lloret de Mar, Sant Celoni, Tona i Santpedor

Els guardons s’han repartit entre centres educatius de primària i secundària de Premià de Mar, Lloret de Mar, Sant Celoni, Tona i Santpedor. Un cop comptabilitzades les puntuacions de cada equip i fetes les valoracions dels treballs, en funció de les modalitats, el jurat ha atorgat els premis següents:
 
 
CICLE
EQUIP
PROFESSOR
ESCOLA
LOCALITAT
EP-CS
1r premi
Wifi
Javier Herreros
Escola Montserrat
Premià de Mar
2n premi
Five-Minions
Roser Mesa
Col·legi Cor de Maria
Sant Celoni
3r premi
Superstar
Adolf Ramos
CEIP Pere Torrent
Lloret de Mar
ESO-1
1r premi
Dijous
Miquel Vilaró
Escola Vedruna
Tona
2n premi
Anular
Miquel Vilaró
Escola Vedruna
Tona
ESO-2
2n premi
RRRRR
Olga Pano
IES d’Auro
Santpedor
3r premi
Catwin
Olga Pano
IES d’Auro
Santpedor
 
Els guardonats amb el 1r premi de cada categoria rebran 1.000 euros per al centre escolar; 600 euros, en el cas del 2n premi, i 300, per als guanyadors del 3r premi. Els alumnes i els professors han rebut un diploma justificatiu de la seva participació en el concurs.
 
Així mateix, els grups que han rebut primers premis, participaran ara en la fase estatal del concurs que organitza el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, i competiran amb estudiants d’altres comunitats autònomes.
 
 
 
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________
 
§  Twitter a @consumcat

7  

Imatges

3r premi EP_CS_CEIP Pere Torrent LLoret de Mar

3r premi EP_CS_CEIP Pere Torrent LLoret de Mar 671

2n premi EP_CS_Collegi Cor de Maria_St CEloni

2n premi EP_CS_Collegi Cor de Maria_St CEloni 660

1r premi EP_CS_Escola Montserrat Premià de Mar

1r premi EP_CS_Escola Montserrat Premià de Mar 665

2n premi ESO1_Escola Vedruna_Tona

2n premi ESO1_Escola Vedruna_Tona 674

1r premi ESO1_Escola Vedruna_Tona

1r premi ESO1_Escola Vedruna_Tona 656

3r premi ESO2_IES dAuro_Santpedor

3r premi ESO2_IES dAuro_Santpedor 670

2n premi ESO2_IES dAuro_Santpedor

2n premi ESO2_IES dAuro_Santpedor 666