L'atenció primària el motor del sistema de salut de Catalunya

L'oferta de formació sanitària especialitzada a Catalunya arriba a màxims històrics

query_builder   10 juny 2019 09:38

event_note Nota de premsa

L'atenció primària el motor del sistema de salut de Catalunya

L'oferta de formació sanitària especialitzada a Catalunya arriba a màxims històrics

  • L’oferta de formació sanitària especialitzada (FSE) aprovada pel Departament de Salut per a la convocatòria de l’examen estatal de l’any que ve arriba a màxims històrics amb 1.432 places de 54 especialitats diferents.
 
  • Aquest creixement de més de 125 places suposa una inversió afegida a partir de l’any que ve de 6 milions d’euros en els pròxims 5 anys.
 
  • Les especialitats mèdiques amb un major increment absolut en nombre de places són les de medicina familiar i comunitària amb 35 places més
 
  • També bat rècords l’oferta d’especialitats mèdiques 2019 amb 1.134 places de 40 especialitats diferents. Són 83 places més que el 2018.

El Departament de salut ha destacat que l’oferta de places presentada demostra la ferma aposta  pels professionals i contempla la voluntat de fer de la primària el motor del sistema de salut de Catalunya".
 
Tipologia de les especialitats que més creixen
 
-       Les especialitats mèdiques amb un major increment absolut en nombre de places són les de medicina familiar i comunitària amb 35 places més; les de pediatria amb 10 places més i també destaca el creixement de les de cirurgia general i de l’aparell digestiu amb 5 més; les de l’al·lergologia amb 4 més i també amb 4 més les de medicina preventiva i salut pública.
 
-       Es manté la tendència creixent de l’oferta de places per a la formació d’infermeres especialistes amb un total de 199 places, un 12,4% més que el 2018. D’aquestes 199 places, s’ofereixen 6 especialitats diferents i les que tenen un major increment absolut en nombre de places són les d’infermeria geriàtrica i pediàtrica -totes dues amb 6 places més- i les d’infermeria familiar i comunitària amb 5 més. A més, i per primer cop, el Departament de Salut ofertarà dues places d’infermeria del treball per tal que atenguin treballadors en serveis de prevenció d'empreses.
 
-       Es destaca el creixement important de l’oferta de places de psicologia clínica, que dobla l’oferta de fa quatre anys i arriba a les 41 places, gairebé un 60% més que el 2018.
 
-       Creixement de l’oferta de farmàcia hospitalària amb 25 places -cosa que suposa un augment d’un 4,2% respecte el 2018- i també la d’altres professions amb 33 places, un 13,8% més que l’any passat.
 
 
Territorialització del creixement de les places
 
Per regions sanitàries, la de Barcelona encapçala el rànquing amb major nombre de places ofertades. De fet, 3 de cada quatre places de FSE s’oferten en aquesta regió. I les regions que més creixen són les de Terres de l’Ebre, Catalunya Central i Girona.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined