Patrimoni

L'Agència Catalana del Patrimoni Cultural i l'Associació Capital de la Cultural Catalana signen un acord per impulsar les Jornades Europees de Patrimoni

query_builder   11 juny 2019 17:28

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana del Patrimoni Cultural i l'Associació Capital de la Cultural Catalana signen un acord per impulsar les Jornades Europees de Patrimoni

  • L’objectiu és augmentar l’abast i la repercussió de les Jornades a través d’accions que fomentin la participació ciutadana i donin major visibilitat a aquest esdeveniment internacional
Patrimoni

El director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda, i el president de l’Associació Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, han signat un acord de col·laboració per difondre les activitats impulsades per l’Agència en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni i que es duguin a terme a la ciutat escollida com a Capital de la Cultura Catalana, mitjançant un seguit d’accions que fomentin la participació ciutadana i donin major visibilitat a aquest esdeveniment internacional.

Amb aquest acord de col·laboració, l’Agència inicia una relació estratègica amb el territori a través de les ciutats que cada any siguin designades com a Capital de la Cultura Catalana (Cervera 2019, El Vendrell 2020 i Tortosa 2021), a través de la programació d’activitats divulgatives i el desenvolupament de projectes vinculats al foment de l’ús i del coneixement del patrimoni cultural del país. Cervera donarà enguany el tret de sortida a les Jornades.

Durant la signatura, Josep Manuel Rueda, director de l’Agència de Patrimoni Cultural, ha manifestat la importància d’aquesta nova aliança que afavoreix l’establiment de col·laboracions i complicitats amb els agents públics i privats del territori.

Per la seva part, Xavier Tudela ha expressat que “la Capital de la Cultura Catalana és un punt de trobada nacional que cada any permet enfortir el coneixement de l’enorme riquesa cultural que tenen els municipis del nostre país”.

Enguany, el projecte que l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural desenvoluparà a Cervera, la capital de la Segarra amb la col·laboració del Museu de Cervera, permetrà als visitants descobrir el llegat patrimonial de la ciutat des de tres perspectives diferents i alhora complementàries: l’època medieval, el món jueu i l’època barroca. Els usuaris podran fer aquestes tres rutes pel centre històric amb l’ajut del seu propi smartphone, amb el qual podran accedir gratuïtament a explicacions de veu i text en català, castellà i anglès. Aquest projecte es posarà en marxa amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni a l’octubre i, a partir d’aquest moment, estarà disponible sumant-se així a l’oferta cultural i turística de Cervera.

Jornades Europees de Patrimoni

Les Jornades Europees del Patrimoni són l’esdeveniment cultural participatiu més important d’Europa. D’ençà que es van crear el 1991, Catalunya s’ha sumat a la iniciativa creant activitats pròpies. El Departament de Cultura, primer a través de la Direcció General de Patrimoni Cultural i actualment a través de l’ACdPC impulsa aquest esdeveniment comptant amb la col·laboració i complicitat dels municipis d’arreu del país a través de l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner.

Associació Capital de la Cultura Catalana

Amb el suport del Parlament de Catalunya, per unanimitat de tots els grups polítics, des del 2004, l’Associació promou la celebració anual de la Capital de la Cultura Catalana des de l’any 2004. Un total de 18 ciutats han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana.

 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined