PAU19
Un total de 34.547 alumnes ha començat avui la prova d'accés a la universitat (PAU), que s’està desenvolupant amb normalitat. Aquest matí s’han realitzat els exàmens corresponents a les matèries comunes del batxillerat que formen part de la fase general: Llengua castellana i literatura, i Llengua catalana i literatura.

En l'examen de Llengua castellana i literatura –el primer que s’ha realitzat– els estudiants han fet exercicis de comprensió lectora, expressió escrita i reflexió lingüística. En l’opció A, el text corresponia a un conte de Jorge Luis Borges anomenat El Disco que forma part de l’obra El libro de arena. En l’opció B, els estudiants havien d’analitzar un article periodístic de Lola Pons publicat a El País titulat Lo que nadie quiere.
 
A la prova de Llengua catalana i literatura, els estudiants han pogut triar entre un fragment de l’obra Laia, de Salvador Espriu, i el text « Una nova amenaça plana sobre Europa: l’extinció de les abelles », una adaptació feta a partir del text de Javier Mesones.
 
Després de la pausa per dinar, les proves correspondran a matèries de modalitat. A les 14  hores, els estudiants s’examinaran de Ciències de la terra i del medi ambient, Fonaments de les arts o Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials; mentre que a les 16.00 hores, ho faran de Literatura castellana, Dibuix tècnic o Anàlisi Musical. Els exàmens en format PDF estan disponibles, a mesura que van finalitzant les proves, al Canal Universitats: http://universitats.gencat.cat/ca/pau/criteris_pau/
 
Del total d’alumnes matriculats a les PAU 2019, 28.383 corresponen a estudiants amb matrícula ordinària que han acabat aquest curs escolar el batxillerat; 3.392 són estudiants amb matrícula lliure (procedents de batxillerat d’altres anys amb o sense PAU); i 2.772 són estudiants provinents de cicles formatius de grau superior que s’examinen d’alguna assignatura en la fase específica.

4  

Imatges

FOTO1

FOTO1 3507

FOTO2

FOTO2 3529

FOTO3

FOTO3 3364

FOTO4

FOTO4 3551