La consellera Budó durant la seva intervenció al Parlament, que ha validat el Decret llei que estableix una moratòria del règim sancionador per aquesta temporada d'estiu per als professionals del salvament i socorrisme
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha presentat aquesta tarda al Parlament de Catalunya el Decret llei 11/2019 de modificació de la disposició transitòria setena de la Llei 3/2008 de l’exercici de les professions de l’esport. Segons ha explicat la consellera, aquest Decret llei és “l’instrument legal més idoni per establir una nova moratòria, atesa la celeritat que requereix la tramitació. En relació, exclusivament, als professionals de salvament i socorrisme aquàtic”. D’aquesta manera, el Govern dona més temps perquè els professionals de salvament i socorrisme es puguin inscriure al Registre Oficial de Professionals de l’Esport a Catalunya (ROPEC).
 
La titular de Presidència ha recordat que el 2017, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física va dictar una Instrucció interna, en vigor fins al 31 d’octubre de 2020, que permetia als socorristes de piscines poder exercir també a les platges. “La finalitat de la Instrucció, a més de poder cobrir una possible manca de socorristes a les platges, era donar temps per tal que a l’octubre de l’any 2020 tothom que treballi com a socorrista en el sector de les platges compleixi la normativa en vigor pel que fa a la formació i a l’exercici de la professió”, ha explicat.
 
La consellera Budó ha volgut fer memòria als diferents grups parlamentaris, “el 2011 el Ministeri d’Educació va regular la formació dels tècnics esportius en salvament i socorrisme”. D’aquesta manera s’unificava en un sol títol dins dels Ensenyaments Esportius de Règim General. Però, “l’Escola Catalana de l’Esport va detectar que l’aplicació estricta d’aquesta disposició no contemplava moltes de les titulacions de les persones que estaven exercint en l’àmbit del socorrisme aquàtic en piscines a Catalunya, per la qual cosa, mitjançant la Llei 7/2015 , de 14 de maig, de modificació de la Llei 3/2008, incorporava en el seu àmbit d’aplicació els professionals de salvament i socorrisme aquàtic en totes les seves competències”.
Des de llavors, Budó ha reconegut que “s’han adoptat contínuament mesures adreçades a facilitar l’adequació de la situació d’un gran nombre de professionals a la normativa en vigor”, en el cas dels socorristes, en vigor des del maig de 2015.
Abans de finalitzar la seva intervenció, Meritxell Budó ha agraït la disposició de tots els portaveus de tots els grups parlamentaris “a atendre els arguments, en aquest cas evidentment molt tècnics, que han portat a l’aprovació d’aquest decret llei i que la petició que fem des del Govern sigui convalidada”.
 

2  

Imatges

La consellera Budó durant la seva intervenció (Autor: Ruben Moreno)

La consellera Budó durant la seva intervenció (Autor: Ruben Moreno) 158

La consellera Budó durant la seva intervenció (II)  (Autor: Ruben Moreno)

La consellera Budó durant la seva intervenció (II) (Autor: Ruben Moreno) 116