Moment del parlament de la consellera Budó a l'acte.
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha presidit aquest dimarts la celebració dels 30 anys d’Aura Fundació, entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant la inclusió social i laboral. La presidenta d’Aura Fundació, Glòria Canals; el director general de la Fundació Bancària “la Caixa, Jaume Giró; i el jugador blaugrana, Gerard Piqué, han assistit a la celebració, entre d’altres personalitats.
 
Budó ha lloat les tres dècades d’activitat d’Aura Fundació. “Celebrar 30 anys dedicats a una activitat tan imprescindible i necessària com la vostra és sempre una notícia excel·lent”. I ha afegit. “Diu molt del vostre compromís envers la societat catalana i envers el col·lectiu de les persones amb discapacitat intel·lectual”.
 
En aquest sentit, la consellera de la Presidència ha subratllat que “per al Govern del país és una prioritat atendre als col·lectius més vulnerables, i molt especialment les persones amb discapacitat”. I ha recordat que dijous vinent es constituirà la Taula pel Pacte Nacional pels drets de les persones amb discapacitat, una eina sorgida de l’acord aprovat aquest juliol que aborda tots els reptes que tenen els ciutadans amb discapacitat, des del punt de vista legislatiu, pressupostari i de polítiques públiques.
 
La portaveu del Govern ha aprofitat la celebració per fer un reconeixement als fundadors i a les treballadores i treballadors del projecte Aura, que va néixer com associació per passar a ser fundació. Budó ha lloat que la metodologia de treball aplicada “és molt més que un model d’integració. És un reconeixement als drets de les persones amb discapacitat de viure com a ciutadans de ple dret. És, també, un reconeixement a la diversitat de la societat catalana, i a l’enriquiment i experiència vital que aportem tots i cadascun dels seus ciutadans, també les persones amb discapacitat”.
 
La consellera de la Presidència també ha tingut paraules per a les persones amb discapacitat intel·lectual, a qui els ha dit: “Sou un exemple de tenacitat i constància. Heu aconseguit superar els obstacles i lluitar per una vida digna, que implica també, un treball digne”. I també ha agraït a les empreses inclusives la seva implicació en el projecte Aura des dels seus inicis. “Heu demostrat que hi ha una altra manera de fer negocis, de produir i treballar”, ha afirmat.
 
Tot i això, Budó ha apuntat que encara queda feina per fer i que, per tant, “l’objectiu és seguir treballant plegats per assolir una societat inclusiva que apreciï la vàlua de les persones amb discapacitat i vetlli perquè els seus drets siguin protegits”.

2  

Imatges

Un moment de l'acte dels 30 anys d'Aura Fundació amb la consellera Budó.

Un moment de l'acte dels 30 anys d'Aura Fundació amb la consellera Budó. 195

La consellera Budó amb les fundadores d'Aura Fundació.

La consellera Budó amb les fundadores d'Aura Fundació. 180