Govern

Treball, Afers Socials i Famílies destina 432M€ a finançar projectes i activitats d'entitats en l'àmbit social

Les actuacions subvencionables atenen, entre d'altres, a gent gran, infants i adolescents, joves, famílies, persones amb dependència i al col·lectiu LGBTI

query_builder   22 juliol 2019 09:37

event_note Nota de premsa

Treball, Afers Socials i Famílies destina 432M€ a finançar projectes i activitats d'entitats en l'àmbit social

Les actuacions subvencionables atenen, entre d'altres, a gent gran, infants i adolescents, joves, famílies, persones amb dependència i al col·lectiu LGBTI

El Govern destinarà enguany 432.800.000 euros a la convocatòria ordinària de subvencions per a projectes d’entitats sense ànim de lucre durant el període 2019-2022. Mitjançant aquesta línia, el Govern finança activitats i programes que porten a terme les entitats en els àmbits d’afers socials, d’inclusió social, famílies, joventut, infància, associacionisme, voluntariat, acció comunitària, igualtat o migracions i ciutadania.
 
Una de les novetats principals d’enguany és que s’amplia de 2 a 4 anys la línia de subvencions per a programes de manteniment i establiment de serveis definits en l’actual Cartera de serveis socials. Aquesta partida,  amb un import total de més de 370M€, finança actuacions adreçades a persones grans amb dependència o risc social, persones amb discapacitat, problemàtica social derivada de trastorn mental, drogodependències o altres addiccions, afectades pel virus VIH/sida o amb problemàtica social i risc d'exclusió social. Amb l’ampliació a 4 anys es vol donar estabilitat tant a les entitats com als projectes. Cal remarcar també que durant aquest període es preveu anar incorporant serveis que passin de ser finançats per subvenció cap a la concertació social.
 
La resta de línies de la convocatòria mantenen el caràcter bianual i fan referència als programes i imports següents:
 
 • Programes de suport de serveis socials (15M€)
 • Programes adreçats a cobrir les necessitats bàsiques de famílies i persones que es troben en situació de vulnerabilitat (7,1M€).
 • Programes d'intervenció socioeducativa adreçats a infants i adolescents en situació de risc. (4M€).
 • Programes innovadors de caire preventiu adreçats a evitar l'exclusió social i facilitar l'apoderament de persones que es troben en situació de pobresa. (2M€)
 • Programes d'atenció a persones sense llar en el seu procés de recuperació d'autonomia personal i vincles socials. (2M€)
 • Suport a joves tutelats i extutelats (1,5M€)
 • Atenció social i educativa adreçats a infants i adolescents en situació de risc social. (340.000€)
 • Programes de suport a les famílies (1,9M€).
 • Programes d'acollida i integració social de persones immigrades, sol·licitants de protecció internacional, i catalanes retornades. Programes per a la igualtat i la no-discriminació per raó d'origen. Programes de foment de l'interculturalisme. (3,7M€)
 • Suport a l'associacionisme juvenil (2,9 M€) i a l’educació en el lleure (8,7M€)
 • Programes de caràcter comunitari, de promoció del voluntariat i l'associacionisme, i de promoció i reconeixement del poble gitano (9M€)
 • Programes per garantir els drets a persones LGBTI i per lluitar contra l'homofòbia, la bifòbia, la lesbofòbia i la transfòbia (179.000€).
 • Programes per a actuacions d'accessibilitat i millora de la igualtat d'oportunitats per a persones amb discapacitat. (310.000 euros)
 • Prevenció, suport i lluita contra la violència masclista (2,6M€)
 • Programes per al foment de la igualtat d'oportunitats de dones i homes a la feina i de lluita contra la violència masclista en l'àmbit laboral. (85.000€)
 • Programes de prevenció, suport i lluita contra el maltractament a les persones grans i de promoció de les persones grans actives (158.000€)
 • Programes de suport als projectes per a la igualtat de gènere i per a la lluita contra la violència masclista en els àmbits juvenils i d'educació en el lleure (156.000€).
 
Les entitats podran presentar les sol·licituds des del 22 de juliol al 9 d’agost, ambdós inclosos. El Departament ha programat una sessió informativa per a les entitats aquesta setmana per oferir assessorament.
 
Podeu consultar les bases de la convocatòria aquí.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined