• Plena sensibilitat amb els casos de violència masclista i no es vol que la víctima pateixi una doble victimització.
  • El Govern treballarà per fer extensiva aquesta mesura a la resta d’administracions catalanes.
  • També s’ha aprovat que després d’una malaltia greu com tractaments oncològics, el personal de l’Administració podrà retornar de manera gradual, reduint jornada i mantenir el sou intacte
El Govern facilita la mobilitat laboral de les treballadores públiques víctimes de violència masclista.
 
Les treballadores públiques que hagin estat víctimes de violència masclista en l'àmbit de la parella, o que tinguin al seu càrrec infants víctimes de maltractament, podran canviar de lloc de feina.
 
La Generalitat facilitarà la mobilitat d’aquestes treballadores i tramitarà amb caràcter urgent, en un màxim de tres dies, el procediment de mobilitat, i garantirà els drets econòmics de les víctimes perquè el canvi de lloc de treball no impliqui una pèrdua d’ingressos.
 
Està previst estendre aquesta mesura a la totalitat d’administracions públiques catalanes.
 
Així mateix, la Generalitat es compromet a protegir la intimitat de les víctimes i a garantir que el període de temps que duri la mobilitat per violència masclista no comporti un perjudici per a la carrera professional d’aquestes treballadores. 
 
 
Altres mesures de conciliació laboral  ratificades per la Mesa General de la Funció Pública
 
  • Incorporació progressiva al lloc de treball dels empleats i empleades públiques després d’un tractament oncològic o una altra malaltia d’especial gravetat.

    • Aquestes persones podran sol·licitar una adaptació progressiva de la jornada laboral, amb una reducció de les hores de treball que no comportarà cap disminució de les retribucions.
    •  La reducció de la jornada tindrà una durada màxima de tres mesos des de l’alta mèdica i podrà ser d’un 50% durant el primer mes, un 25% durant el segon mes i un 10% durant el tercer mes. En aquest punt, la IAC no s’ha sumat a l’acord.
 
  • Per als pares i mares amb fills amb discapacitat, s’ha aprovat estendre la flexibilitat horària per fer reunions o visites a les escoles dels seus fills. Aquests permisos ja s’atorgaven només en el cas de Centres Educatius Especials. El sistema educatiu català ha evolucionat cap a la integració dels nens i nenes amb necessitats educatives especials en els centres ordinaris, amb el que s’anomena “escola inclusiva”. Per això, s’ha considerat necessari aprovar que aquestes mesures de conciliació siguin també aplicables en el cas que els infants amb discapacitat estiguin escolaritzats en un centre ordinari.