Els cinc casos de listèria a Catalunya donen resultat negatiu, però la infecció es considera probable

query_builder   26 agost 2019 20:16

event_note Nota de premsa

Els cinc casos de listèria a Catalunya donen resultat negatiu, però la infecció es considera probable

  • El secretari de Salut Pública lamenta la descoordinació i el retard en la presa de decisions de les administracions que estan gestionant aquesta crisi
 
El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha participat aquesta tarda a Madrid en una reunió de coordinació entre el Ministeri de Sanitat i representants territorials de salut pel brot de listeriosi originat a Andalusia.
 
En primer lloc, Guix ha fet balanç de la situació dels casos de listeriosi sospitosos apareguts fins ara a Catalunya que estarien relacionats amb el brot d’Andalusia. Pel que fa a tots els 5 casos detectats fins ara, els resultats de les analítiques practicades no han estat prou determinants com per a confirmar cap dels 5; no obstant això, la situació clínica que han manifestat tots els casos duen l’Agència de Salut Pública de Catalunya a concloure i qualificar com a probable la infecció per listeriosi relacionada amb aquest brot.
 
A la sortida de la reunió, el secretari de Salut Pública ha explicat que, malgrat que la Junta d’Andalusia ha presentat un informe exhaustiu que ha clarificat prou l’actual situació, a la reunió s’han posat de manifest alguns problemes rellevants. En aquest sentit, Guix ha lamentat que, durant aquest episodi, s’hagin produït descoordinacions entre les administracions que estan gestionant aquesta crisi, amb mostres de manca de transparència i problemes de comunicació, que han derivat en missatges contradictoris i retards en la presa de decisions. Amb tot, la intervenció de Guix a la reunió també ha servit per ressaltar la qualitat professional dels tècnics de la Junta i el bon funcionament de les xarxes de vigilància epidemiològica i de seguretat alimentària del Ministeri. “De tot plegat en podem extreure lliçons per a afrontar millor futures crisis”.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined