govern

Llum verda a l'adhesió a un programa per promoure la robòtica i el pensament computacional als centres educatius

query_builder   27 agost 2019 15:42

event_note Nota de premsa

Llum verda a l'adhesió a un programa per promoure la robòtica i el pensament computacional als centres educatius

  • Es tracta del programa Escola de pensament computacional –Arduino CTC, del Ministeri d’Educació i la Fundació “la Caixa”
El Govern ha aprovat avui l'adhesió del Departament d’Educació al conveni per a promoure la robòtica i el pensament computacional als centres educatius catalans. Ho fa a través del programa Escola de pensament computacional –Arduino CTC, que promouen el Ministeri d’Educació i la Fundació “La Caixa”.
 
D’aquesta manera, el Govern vol afavorir aquelles iniciatives que desenvolupin projectes d’innovació pedagògica per tal d’estimular l’aprenentatge, les habilitats i l’èxit escolar de tots els alumnes, especialment a través de la recerca relacionada amb l’ús de les tecnologies.
 
El programa pretén oferir recursos educatius, formació i solucions tecnològiques als docents per tal que ho puguin incorporar a les seves pràctiques a través de la programació i la robòtica. Els centres reben un kit amb material de hardware obert per poder implementar experiments pràctics. 
 
La participació en aquest projecte contribueix a desenvolupar les competències bàsiques de l’àmbit digital, i afecta tant a l’educació primària com a l’educació secundària, per tal d’integrar el pensament computacional, la programació i la robòtica en les diferents etapes.
 
Què és Arduino?
 
Es tracta d’un programa d’aprenentatge col·laboratiu dissenyat per transformar la forma d’ensenyar la metodologia. Arduino és un petit ordinador (sense pantalla ni teclat) que es materialitza en una placa, un petit sistema de processament amb el qual es pot llegir informació de diferents sensors, i a través del qual es poden controlar llums, motors i molts altres actuadors. Es tracta d’un maquinari lliure que fa més simple i accessible el disseny de projectes i circuits electrònics amb microcontroladors. Una placa d’Arduino és capaç de donar vida a un telèfon mòbil, un comandament a distància, consoles, portàtils i càmeres fotogràfiques.
 
Aquest és un dels projectes que porta a terme el Departament d’Educació per capacitar l’alumnat digitalment. El projecte preveu també l’increment de les vocacions STEM, especialment en noies, la millora de les competències digitals, la formació del professorat pel que fa a l’àmbit del pensament computacional, i la innovació per la transformació educativa.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined