·         La portaveu del Govern ha inaugurat la XVI Fira d’Indians de Begur on ha participat una delegació cubana amb motiu de la commemoració dels 500 anys de la fundació de la ciutat de l’Havana
 
·         Meritxell Budó ha recordat que “a Catalunya vivim un moment excepcional” i ha tingut un record per Jordi Turull, en el dia del seu aniversari: “Avui és qui hauria d’estar aquí dalt inaugurant la fira”
La consellera Budó durant el seu parlament a la festa dels Indians a Begur
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha presidit la inauguració de la XVI Fira d’Indians de Begur. En la seva intervenció, la consellera ha recordat que “a Catalunya vivim un moment excepcional” i una prova d’aquest “moment excepcional” és que “avui qui hauria d’estar aquí dalt inaugurant la fira és el Jordi Turull, que avui volem felicitar pel seu aniversari”. En aquest sentit, Budó ha assegurat que “són temps convulsos i aquesta tardor també ho serà. Les catalanes i els catalans vivim moments transcendentals que definiran qui volem ser i quin país volem construir”. Per aquest motiu, ha destacat la importància de preservar i donar a conèixer “la nostra història col·lectiva”, perquè “qui perd la memòria i els orígens, perd la identitat. És responsabilitat nostra identificar-la i donar-la a conèixer als nostres fills”.
 
Per mantenir la història col·lectiva viva, la portaveu del Govern ha posat d’exemple la Fira d’Indians com “un esdeveniment que ofereix cultura, història i entreteniment” i que “fa comunitat i omple de vida el poble i la comarca. Amb la Fira us heu donat a conèixer arreu de Catalunya i el món”.
 
La Fira d’Indians també és un símbol de germanor i “de la relació especial i fraternal entre Catalunya i Cuba”, per això la consellera ha agraït la presència de la delegació cubana amb motiu de la commemoració dels 500 anys de la fundació de la ciutat de l’Havana. Meritxell Budó ha constat la influència de Cuba en la nostra cultura i la nostra història amb “l’arquitectura de les cases dels indians o les mateixes havaneres”. I, per això, “trobo un encert que dediqueu cada edició de la vostra fira donar a conèixer una temàtica diferent”. Enguany, la XVI Fira d’Indians ha fet un recorregut pels jardins i les plantes indianes, a través d’una exposició i la reproducció de jardins indians naturals als patis de l’Ajuntament i de la Biblioteca.

3  

Imatges

La consellera Budó durant el seu parlament a la fira d'Indians a Begur

La consellera Budó durant el seu parlament a la fira d'Indians a Begur 173

La consellera Budó a la fira d'Indians a Begur

La consellera Budó a la fira d'Indians a Begur 303

La consellera Budó a l'Ajuntament de Begur

La consellera Budó a l'Ajuntament de Begur 74