Govern

El conseller d'Interior, Miquel Buch, presenta el calendari solidari 2020 dels Mossos d'Esquadra

query_builder   18 setembre 2019 14:55

event_note Nota de premsa

El conseller d'Interior, Miquel Buch, presenta el calendari solidari 2020 dels Mossos d'Esquadra

FOTO
El conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat del director general de la Policia,  Andreu Joan Martinez, i del comissari cap de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació dels Mossos d’Esquadra, Josep Codina, ha presentat aquest matí el calendari solidari 2020 dels Mossos d'Esquadra. Per sisè any consecutiu, els beneficis obtinguts del donatiu aniran íntegrament destinats a la Federació d'Associacions de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Catalunya (FAFAC).
 
L’acte ha comptat també amb la presència de la presidenta de la FAFAC, Immaculada Fernández, amb qui el cos manté un fort vincle fruit de les darreres edicions d’aquest projecte.
 
El conseller ha agraït a tots els participants en aquesta edició la seva tasca però ha volgut destacar que “en el cas del cos de Mossos d’Esquadra, aquestes fotografies es repeteixen els 365 dies de l’any en cadascuna de les seves actuacions”. “Darrera de la protecció de la ciutadania hi ha homes i dones que han escollit el camí de la solidaritat, que es juguen la seva integritat física pels altres”. En aquest sentit, Buch s’ha mostrat molt orgullós “de la nostra Policia, com ho estan tots els catalans”.
 
Per la seva banda el director general de la Policia ha apel·lat a “l’esforç, a la capacitat que existeix en cadascun de nosaltres per acompanyar amb la màxima serenor, amabilitat i amor a les persones que més ho necessiten”. “Em complau prendre part d’un projecte en què convergeixen la força de les famílies i el compromís d’aquesta federació, el treball conjunt de la ciutadania amb la seva policia. Per Martínez, “aquesta és la clau d’aquest projecte que avui compartim, especialment en l’any en què celebrem el Tricentenari del cos de Mossos d’Esquadra”, ha explicat.
 
El comissari cap de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació dels Mossos d’Esquadra ha explicat que “més enllà de la feina policial, compartim amb la  ciutadania  els valors del nostre cos, de solidaritat, de compromís, i d'ajuda a les persones més vulnerables”. 
 
Finalment, la presidenta de la FAFAC ha posat en valor el leitmotive del calendari d’aquest any, la gastronomia catalana, “que posa de manifest la importància d’una dieta sana i uns hàbits saludables en la lluita contra l’Alzheimer”.
 
 
 
Calendari solidari 2020 dels Mossos d’Esquadra 
 
El calendari 2020 té com a fil conductor alguns dels productes gastronòmics més representatius de la geografia catalana.
 
Per a la realització de les 12 fotografies d’aquest any, s’ha comptat amb la col·laboració d’un centenar de persones dels cos i de 28 entitats entre ajuntaments, residències, museus, etcètera.
 
A les fotografies hi apareixen usuaris, familiars, psicòlegs, personal sanitari i treballadors de les Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer acompanyats de 65 mosses i mossos de tot el territori i de diverses especialitats.
 
Es posaran a la venda 18.000 exemplars que, com l’any passat, incorporen a la part final un decàleg amb recomanacions per tractar amb persones malaltes d’Alzheimer.
 
Aquest projecte solidari s’ha consolidat dins del Cos de Mossos d’Esquadra, que en sis edicions ha recaptat 344.595 euros, lliurats íntegrament a entitats que desenvolupen una important tasca social.
 
Al web dels Mossos d’Esquadra es poden trobar els més de 720 punts de venda on es podran adquirir el calendaris a un preu solidari de 5€.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined