• L’Institut Català de les Dones convoca dilluns a les dotze del migdia un minut de silenci en senyal de dol davant la seu a Barcelona de l’organisme
El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi d’una dona a Viladecans (Baix Llobregat), presumptament a mans de la seva parella, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
Els fets van succeir el passat mes de juny i l’home ha estat detingut aquesta setmana com a resultat de les investigacions realitzades pels Mossos d’Esquadra.
 
Per aquest motiu, el proper dilluns, dia 23, a les dotze del migdia, l’Institut Català de les Dones convoca un minut de silenci en senyal de dol i condemna davant la seva seu a Barcelona (Pl. Pere Coromines 1).
 
La consellera del departament de Presidència, Meritxell Budó, ha declarat que “l’erradicació de totes les violències masclistes és una prioritat de tot el Govern. El nostre objectiu és continuar avançant i millorant en tots els fronts possibles d’abordatge. Aquests son: la prevenció i la sensibilització, la detecció, i l’atenció i la recuperació de les dones que travessen aquestes situacions i els seus fills i filles”. 
 
Budó ha constatat que “el conjunt de la societat catalana està avançant  en la detecció i denuncia de totes les manifestacions de la violència masclista. Hem de continuar així i no fer ni un pas enrere”. I també ha recordat que “per acabar amb la violència masclista el camí a seguir és el de la igualtat efectiva de dones i homes en tots els àmbits. Una Catalunya on les dones puguin exercir plenament els seus drets i llibertats serà una Catalunya lliure de violència masclista”.
 
L’ICD ha ofert al municipi de Viladecants la posada en marxa del Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista, que consisteix en l’assistència psicològica especialitzada a les persones de l’entorn proper i comunitari de la víctima.
 
L’ICD posa a l’abast de les dones i les persones del seu entorn el servei confidencial i gratuït 900 900 120 d’atenció i informació sobre les violències masclistes. També recomana acudir als serveis de proximitat, els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), que es troben ubicats a totes les poblacions de més de 20 mil habitants.
 
Nota als mitjans de comunicació: Per al cobriment informatiu de la violència masclista Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació. També trobareu en aquest enllaç material de difusió del servei 900900120 per facilitar el seu coneixement entre les dones que el puguin necessitar.