Teatre

L'Executiu concedeix una subvenció de 700.000 euros al festival Temporada Alta

query_builder   25 setembre 2019 10:13

event_note Nota de premsa

L'Executiu concedeix una subvenció de 700.000 euros al festival Temporada Alta

  • El festival oferirà entre octubre i desembre un centenar d’espectacles, 25 dels quals són produccions o coproduccions
 
El Govern ha acordat concedir una subvenció de 700.000 euros a l’empresa Bitò Produccions SL. Aquesta subvenció es destina a finançar el festival d’arts escèniques Temporada Alta 2019, que se celebra entre els mesos d’octubre i desembre, un punt de trobada entre l’escena catalana i la internacional, i una plataforma de suport a la creació i la producció d’espectacles.
 
La nova edició del festival, la 28ª, ofereix un centenar d’espectacles, 25 dels quals són produccions o coproduccions d’un festival que se celebra principalment a les localitats de Girona i Salt, però que també programa espectacles a viles com Banyoles, Bescanó, Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell o Torroella de Montgrí.
 
En la seva 28ª edició, el festival reviu textos clàssics de Shakespeare, Rodoreda, Pinter, Lorca, Bertrana, Zweig, Walser o Verdaguer, i programa obres d’autoria contemporània i nova creació d’autors com Tolcachir, Blanco o El Conde de Torrefiel. En aquesta edició es posen a la venda 53.734 entrades, gairebé 4.000 més que en l’edició anterior.
 
Els recursos econòmics procedeixen bàsicament de la venda d’entrades, els patrocinadors o mecenes, i les administracions públiques. En les darreres edicions, la venda d’entrades ha suposat entre el 22% i el 30% dels ingressos totals; el patrocini i mecenatge, entre el 20 i el 25%; i les aportacions de l’Administració, entre el 47% i el 49%.
 
La subvenció del Departament de Cultura es destina a la globalitat del festival. La subvenció de l’Ajuntament de Girona i la de la Diputació de Girona es destinen íntegrament a la part del festival dedicada a produccions i coproduccions, programció internacional, creació contemporània i companyies o artistes de Girona. La subvenció del Ministeri de Cultura es dedica íntegrament a la programació d’espectacles d’altres comunitats autònomes de l’Estat espanyol, i la de la comunitat Europea, a la produció i programació dels projectes que el programa indica.
 
El festival Temporada Alta acumula guardons i reconeixements com el Premi Max de Noves Tendències (2012) i el Premi Butaca Honorífic (2003). Salvador Sunyer, director del Festival, ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Teatre (2008). Entre altres distincions, destaca el Max al millor actor concedit a Lluís Homar per “Terra Baixa i Lluís Homar” el 2015.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined