El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi d’una dona a Arenys de Mar (Maresme), presumptament a mans del seu fill, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima. L’home ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra.
 
En mostra de dol i condemna d’aquests fets de violència masclista en l’àmbit familiar, demà divendres, dia 27, a les 11.45 h, l’Institut Català de les Dones convoca un minut de silenci en el marc de la II Trobada dels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones, on hi participaran 150 professionals d’aquests serveis. La concentració es farà a l’exterior del Caixa Fòrum (Avda. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, Barcelona).
 
La consellera del Departament de la Presidència, Meritxell Budó, ha refermat “el compromís del Govern per a l’erradicació de totes les manifestacions de la violència masclista en tots els àmbits on s’exerceix. És per a nosaltres una prioritat continuar millorant en la prevenció, la sensibilització, la detecció, i l’atenció i la recuperació de les dones que travessen aquestes situacions”. 
 
Meritxell Budó ha recordat que “els assassinats masclistes són l’expressió més visible i brutal de la violència masclista. Aquests assassinats són possibles perquè hi ha una violència masclista sostinguda per les estructures de la nostra societat que naturalitza el poder en els homes i la submissió en les dones. La violència masclista és una greu vulneració dels drets humans i un greu impediment perquè les dones puguin assolir la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat”.
 
L’ICD ha ofert al municipi d'Arenys de Mar la posada en marxa del Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista per a l’assistència psicològica especialitzada a les persones de l’entorn proper i comunitari de la víctima.
 
L’ICD posa a l’abast de les dones en situació de violència masclista i de les persones del seu entorn el servei confidencial i gratuït 900 900 120. A més, la xarxa de 102 Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) ofereix informació i atenció jurídica i psicològica presencial, especialitzada i gratuïta. Són un recurs de titularitat municipal que es troba a les poblacions de més de 20 mil habitants. Compten amb el suport econòmic i la coordinació de l’ICD.
 
Nota als mitjans de comunicació: per al cobriment informatiu de la violència masclista Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació. I material de difusió del servei 900900120.